Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Lowe Alpine

    Företaget som grundades 1967 av bröderna Greg, Mike och Jeff Lowe imponerar med sina innovativa väsk- och ryggsäcksteknologier. Företaget ställer höga krav på sina produkter och testar varje prototyp ordentligt under extrema förhållanden.

    Ryggsäckar till högsta kvalitet från Lowe Alpine

    Lowe Alpine använder bara de mest slitstarka materialen med låg vikt för att ta fram en ryggsäck; en produkt som ska vara skön att bära under en hel livstid. Hos Naturkompaniet hittar du ett noggrant urval av funktionella Lowe Alpine-produkter, från deras klassiska Mountain Cap till dagsryggsäckar och stora vandringsryggsäckar.

    Produktion & hållbarhet

    Företagsnamnet Lowe Alpin kommer från de tre grundarnas efternamn och deras förkärlek för äventyr i bergen. De tre bröderna kom på en ny klätterstil, den alpina stilen, där den lätta utrustningen är viktigt för att snabbt kunna ta sig upp. Mot slutet av 1960-talet utvecklade de sedan sin första ryggsäck, drivna av sin önskan om en lätt, bekväm och mycket robust ryggsäck som kunde möta deras höga krav. Än idag tillverkar företaget ryggsäckar som är lätta och tåliga och ger maximal rörelsefrihet.

    Huvudkontor

    Alfreton/Derbyshire, Storbritannien

    Var tillverkas produkter från Lowe Alpine?

    Produktionen sker i Vietnam och Kina.

    Hur kontrollerar Lowe Alpine produktionsvillkoren?

    Lowe Alpine är medlem i Fair Wear Foundation. Det är en oberoende organisation som tillsammans med tillverkare och textilindustrin jobbar för att förbättra arbetsvillkoren i textilfabriker. Företaget har även filialer i Kina, varifrån produktionsvillkoren övervakas och kvalitetskontroller genomförs.

    Hur ser Lowe Alpine på hållbarhet?

    Företaget har som mål att bilda en motpol till det moderna slit och släng-samhället genom att utveckla produkter som kan vara trogna följeslagare under ett helt liv, därför används bara de tåligaste materialen och de bästa tillverkningsteknikerna. Sedan november 2019 köper Lowe Alpine in 100 % PFC-fria material till sina ryggsäckar. Lowe Alpine är medlem i European Outdoor Conservation Association.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress