Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Primus

    Allt började 1892 i Stockholm då Frans W Lindqvist och Johan Victor Svenson tröttnade på de sotiga fotogenköken och uppfann ett nytt slags kök. Det nya köket var inte bara fritt från sot och därmed bättre för hälsan, det kunde dessutom koka upp vatten hela sju gånger snabbare. Primus fokus är att utveckla effektiva produkter som håller en livstid eller mer.

    Primus betyder den första

    Lindvist och Svenson döpte det banbrytande köket till ”Primus”, som betyder ”Den första” på latin. Mycket har hänt sedan dess, men samma visioner och grundtankar finns kvar. Primus strävar efter att hela tiden tillverka så hållbara, pålitliga och effektiva kök som möjligt med så liten påverkan på miljön det bara går.

    Primus & hållbarhet

    Ett primuskök håller för många äventyr och det går att lita på även under mer extrema former. Det är också så tåligt att det kan ärvas av nästa generation. Livslängden förlängs ytterligare genom att de är lätta att laga om de mot förmodan skulle slitas sönder, eller om någon reservdel skulle behövas. När köket till slut måste slängas går det att plocka isär och återvinna de flesta delarna. Förutom att ett primuskök håller i flera generationer är det också bränslesnålt. Det är både bra för miljön och skönt för den som ska bära packningen.

    Primus & framtiden

    Trots att ett primuskök redan nu är ett bra val ur miljösynpunkt har Primus siktet inställt på att bli ännu bättre. I Solna utanför Stockholm finns ett testlabb fyllt av verktyg och olika typer av testutrustning. Här skapas och testas nya prototyper som genomgår noggranna tester innan de sätts i produktion. Det pågår hela tiden forskning för att göra köken ännu smartare, bättre och miljövänligare. Framtidens stormkök från Primus kommer att gå på förnybart bränsle, och plast kommer att ha bytts ut till kork och andra mer miljövänliga alternativ.

    Primus är inte bara stormkök

    De flesta tänker nog på friluftskök (stormkök, gasolkök) när de tänker på Primus, men det finns många fler produkter i Primus sortiment som är väl värda att nämna. Primus termosar är bland de bästa på marknaden och finns i en mängd storlekar, modeller och färger. Upptäck också Primus gas (alltid klimatkompenserad!), smarta bestick & matlådor, knivar, mattermosar, matlådor, vattenflaskor, stormtändare (som tex populära powerlighterserien) och mycket mer.

    Hos oss på Naturkompaniet hittar du ett brett sortiment av produkter från Primus.

    Besöker du oss från Norge och vill handla? Spana in vår norska Primus sida.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress