Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Primus


    Primus

    Primus hade sin början i Stockholm i slutet av 1800-talet när F.W. Lindqvist och J.V. Svenson byggde den första sotfria fotogenspisen i världen! Sedan starten, för mer än hundra år sedan, har Primus varit ett begrepp för att koka, värma och lysa. Roald Amundsen hade med sig ett friluftskök från Primus i packningen när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde Primus på Mount Everest när de nådde toppen den 29 maj 1953. Runt om i världen använder sig varje dag miljontals människor av Primus kök och lyktor. Oavsett om du behöver laga mat på Nordpolen eller i trädgården kan du lita på att Primus fungerar.

    Om Primus friluftskök
    När du ska välja friluftskök från Primus är det friluftsaktiviteten som avgör. Anledningen är att det ställs olika krav på friluftsutrustningen om man är uppe på Mount Everest eller på campingplatsen med ett glatt gäng goda vänner. Primus har därför delat in sina friluftskök i 3 kategorier: ● Primus Campfirekök - Friluftskök av den större modellen för mer avancerad matlagning och större sällskap. Gasolköken är portabla och lätta att packa ihop. ● Primus Trekkingkök - Gaskök som man kan bära med sig i ryggsäcken exempelvis på vandringen då gas inte väger så mycket. Den här friluftsutrustningen är perfekt för enklare matlagning ute i det fria. ● Primus Expeditionkök - Friluftskök för extrema förhållanden som exempelvis stark kyla eller brännande hetta. De här flerbränsleköken är anpassade både för gas och de flesta flytande bränslen och är perfekta när man ska ut på längre turer och äventyr. Friluftsköken är tåliga men även enkla att serva på plats. Samtliga friluftskök är framtagna för att man enkelt ska kunna tillaga en god måltid utomhus oavsett var man befinner sig. Köken är tillverkade av få men robusta delar som enkelt kan servas eller bytas ut. Tanken är att friluftsköken ska få följa med på dina äventyr livet ut.

    Om Primus lyktor
    Primus tillverkar både LED-lampor som drivs med batteri och gaslyktor som drivs med det bränsle du använder till ditt friluftskök. Gaslyktorna avger förutom ljus även lite värme och kan därför placeras i yttertältet om man vill. LED-lamporna drivs med både utbytbara batterier och laddningsbara batterier.

    Om Primus termosar
    Primus har blivit nästan lika välkända för sina termosar som sina lyktor och friluftskök. I vårt sortiment på Naturkompaniet hittar du termosar, termosmuggar mattermosar från Primus av högsta kvalitet. Välkommen!

    Finns i Östersundbutiken (6309.6 km)

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress