Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    TORDYVEL

    Svenska Malmöbaserade TORDYVEL grundades 2017 av formgivaren och fjällvandraren, Malin Lundmark. På cykeln till och från jobbet, i regn, blåst, snö och solsken, växte behovet och idén fram om ett mångsidigt, välklätt och hållbart mellanlager som passar lika bra för friluftsliv i naturen som för stadens många vardagsaktiviteter.

    Ekologiska kläder från TORDYVEL

    Ur Malins intresse för stickning och ullgarner, skapades mönstret Nalta (norrbottnisk dialekt för något, lite eller litegrann) och den första modellen av funktionskoftan. Den unika tidlösa designen och ekologisk ull är grunden för kollektionen med koftor, tröjor och accessoarer. Fokus är funktion, passform, hållbarhet och transparent produktion.

    TORDYVELs mångsidiga mellanlager

    Ullplaggen från TORDYVEL är perfekta som mellanlager eller förstärkningsplagg, oavsett säsong. Plaggen har flera genomtänkta funktioner och passar många olika frilufts- och sportaktiviteter som till exempel cykling, vandring, skidåkning, segling och golf. Men de är såklart även sköna och värmande plagg även hemma och på jobbet. Bär dem till vardags och på semestern, i naturen och i stan, i Skåne och på våra nordligaste fjäll. Den mjuka ekologiska ullen har fantastiska egenskaper: fuktavvisande, lättskött, temperaturreglerande och värmande.

    TORDYVELs sköna plagg i ull

    För att få den speciella följsamma och stretchiga kvalitén i plaggen är de tillverkade med tvåtrådigt garn i dubbelstickad jaquard. Alla sömmar är sydda med platt och flexibel flatlocksöm för att inte skava. Dragkedjorna i funktionskoftorna kommer från kvalitetssäkra YKK och är försedda med tvåvägsöppning vilket gör att du även kan öppna koftan underifrån för ultimat värmereglering. Alla tygetiketter som är fastsydda i plaggen är tillverkade av återvunnet material. Pappersetiketterna som hänger utanpå plaggen är tryckta på återvunnet FSC-märk papper och knyts med restgarn.

    Så här producerar TORDYVEL sina produkter

    All produktion av TORDYVELs produkter sker i Europa, närmare bestämt i Vangazhi strax utanför Riga i Lettland. Garnet är GOTS-certifierat av 100% ekologisk ull i 27µ (mikron). Den ekologiska ullen kommer från Argentina och Uruguay och är mulesingfri. Alla plagg stickas direkt från garn till färdiga delar i en stickmaskin, det vill säga delarna skärs inte först ut ur tyg. Det betyder att det blir minimalt med materialspill i produktionen. Eftersom materialet är 100% ull är plaggen möjliga att återvinna. Ull är även biologiskt nedbrytbart.

    Ta hand om din TORDYVEL

    Ta väl hand om dina ullplagg från TORDYVEL så blir de värmande vänner under många, många år. TORDYVELs ullplagg är lättskötta och praktiska eftersom ull inte behöver tvättas så ofta. Att hänga ut på vädring, helst i fuktigt väder, räcker långt som enda skötsel. Om plagget ändå skulle behöva tvättas är det försiktig handtvätt eller tvättmaskinens ullprogram på 30 C och ulltvättmedel som gäller, men läs noga på tvättrådet innan du sätter igång och följ det noga.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress