Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Regnkläder barn

    Regnkläder för barn ska göra mer än bara skydda dem från att bli blöta. De ska också vara sköna att röra sig i, vara snabbtorkande, ventilerande, ha generösa fickor, justerbar passform och vara anpassade efter ett aktivt friluftsliv. Dessutom är det viktigt att regnkläderna håller länge och är tillverkade av slitstarka material så att de kan ärvas av flera barn.

    Regnkläder för barn för friluftsliv

    Precis lika viktigt, om inte viktigare än oss för oss vuxna, är att barnen är rätt klädda på utflykten eller vandringen. Om det finns minsta risk för regn så ska ett bra regnställ med både regnjacka och regnbyxor följa med i packningen, gärna lättåtkomligt så att det går snabbt att få fram. Om det regnar redan på morgonen när ni ska ge er ut kan det vara smart att klä barnet i ett underställ barn med ett regnställ över. Hos oss hittar du lätta, packbara regnkläder som tar liten plats i packningen.

    Regnkläder som andas

    I Sverige behöver barnen ofta regnkläder året runt. En fodrad regnjacka och ett par fodrade regnbyxor på höst, vinter och vår, samt ett ofodrat regnställ för sommar och varmare dagar. De fodrade har oftast ett mjukt foder av fleece. Med det, i kombination med ett par bra stövlar och ett par strumpor barn i ull, ger du barnet de allra bästa förutsättningarna för härlig lek utomhus även när det regnar. Enkelt uttryckt kan man säga att det finns två typer av regnplagg: klassiska regnkläder av galon och skalkläder. En regnjacka av galon (PVC) är helt vattentät och tål kraftigt regn, men andas inte så bra. En skaljacka är också vattentät eller kraftigt vattenavvisande, men är tunnare och garanterar inte alltid fullt skydd vid ösregn. Skalkläder är mjuka och lätta att packa med sig, dessutom andas de bra.

    Bland våra regnkläder för barn:

    • Regnbyxor med förböjda knän för maximal rörelsefrihet
    • Coola mönster, enfärgat och klassiska färger som beige, grön, gul och blå
    • Slitstarka regnkläder som håller för mycket lek på förskolan och i skolan
    • Hos oss kan du köpa regnkläder från omtyckta märken som Reima och Isbjörn
    • Skaljackor med smarta funktioner anpassade för skidåkning

     

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress