Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Herrpjäxor

    När isarna lägger sig och snön faller är det härligt att ge sig ut. En tur med längdskidor bland snötyngda granar, snabba skär med långfärdsskridskor på blank is eller mjuka svängar i pisten – det finns många sätt att njuta av vintern. Här hittar du riktigt bra pjäxor för vinterns alla äventyr.

    Herrpjäxor för alpin skidåkning

    En bra alpin pjäxa ska vara lätt och stabil. En annan viktig egenskap hos pjäxor för alpin skidåkning är att de ska vara lätta att röra sig i, både uppför och nerför. För att ett effektivt gåläge ska vara möjligt utan att göra avkall på utföregenskaperna är flera av pjäxorna i vårt sortiment utrustade med smarta lösningar på spännen för att enkelt kunna växla från gå- till skidläge. För att du ska hitta rätt skidpjäxa hos oss har vi även breda pjäxor med normal till bred läst som även passar bra för den som har bred fot. Välj bland tekniska pjäxor i färger som vit, svart och flerfärgade från märken som Alpina och Dalbello. Komplettera med ett par riktigt sköna skidstrumpor.

    Pjäxor herr för turskidor & skridsko

    Många av pjäxorna i vårt sortiment går att använda till både längdskidor och långfärdsskridskor, perfekt för den som inte vill välja. Med ett par sköna pjäxor på fötterna blir din vinteraktivitet till ren glädje och hos oss hittar du vattentäta, ventilerande, stadiga pjäxor som håller i många säsonger. En del modeller har en varm uttagbar innersko i ull som kan tas ut, tvättas och torkas vid behov. Det är en smart lösning för den som går på tur i flera dagar då innerskon kan tas med in i tältet och värmas upp till morgonen.

    Skillnad på dam- & herrpjäxor alpint

    Vi får ofta frågan om det är skillnad på herr- och dampjäxor, eller om det inte spelar någon roll. Jo, visst spelar det roll. En skillnad är att alpina pjäxor för dam är varmare och alpina pjäxor för herr svalare eftersom kvinnor i regel är mer frusna än män. Skaftet är också en aning kortare och vidare på dampjäxorna och högre och smalare på herrpjäxorna för att passa formen på vaden bättre. Den viktigaste skillnaden är dock vridstyvheten, eller flex. Eftersom män ofta väger mer än kvinnor bör de även ha pjäxor med högre vridstyvhet.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress