Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Långfärdsskridskor

    Att stilla glida fram på skridskorna under en klarblå himmel en gnistrande vinterdag slår det mesta. Genom noggranna förberedelser får du ut ännu mer av din skridskoupplevelse, och tryggheten ökar om något oväntat skulle hända. Hos oss hittar du ett brett sortiment av skridskor, pjäxor, skridskoryggsäckar, säkerhetsutrustning och tillbehör – allt du behöver för att få en fantastisk dag på isen!

    Långfärdsskridskor paket

    Just nu erbjuder vi 10% rabatt vid köp av pjäxor och skridskor vid samma tillfälle! Skridskopaket 10% rabatt

    Långfärdsskridskor & utrustning

    Vad du behöver för säkerhetsutrustning beror förstås på var och hur du ska åka, men vissa saker behöver du alltid ha med dig. En kompis, isdubbar och hjälm är absolut minimum i säkerhet. Det kan fungera på plogade och kontrollerade banor, men i de allra flesta fall behöver du även ispik, flythjälp och räddningslina. Som flythjälp är en skridskoryggsäck ett smart, säkert och praktiskt alternativ. Se till att lägga mobiltelefon och ett ombyte i vattentät förvaring, till exempel drybags. Barn ska alltid ha flytväst. Långfärdsskridskor kan åkas av hela familjen och hos oss hittar du långfärdsskridskor och utrustning för både dam, herr och barn så att alla kan vara med och upptäcka glädjen på isen på ett säkert sätt. För att skydda mot fallskador är det bra att, förutom hjälm, använda knäskydd och tjocka handskar. En del vill även gärna använda armbågsskydd. Som skydd mot sol, vind och snö kan det vara skönt med ett par solglasögon.

    Att tänka på när man åker långfärdsskridskor

    Vad behöver man tänka på när man ska åka långfärdsskridskor? Självklart är säkerheten den viktigaste, och tänk på att all långfärdsskridskoåkning sker på egen risk så det är upp till dig själv att kunna allt om issäkerhet innan du ger dig ut. De två vanligaste olyckorna som sker är att man antingen går igenom isen eller faller och gör illa sig. Issäkerhetsrådet och Friluftsfrämjandet använder förkortningen KUS för att man lätt ska komma ihåg att ta med det allra viktigaste ut på isen. Förkortningen betyder Kunskap, Utrustning och Sällskap. Läs israpporten noga och prova säkerhetsutrustningen noga innan du ger dig ut. TIPS: Håll ett avstånd på minst 10 meter till din kompis så att inte båda riskerar att gå igenom isen samtidigt.

    Långfärdsskridskor från Isvidda

    Isvidda är kända för sina långfärdsskridskor och i hos oss hittar du deras populära skridsko Isvidda Trekking. Isvidda Trekking är den perfekta långfärdsskridskon för nybörjare, för åkning med fast häl. Skridskons universalbindning gör att det går att använda dina vandringskängor eller ett par stabila vinterkängor istället för pjäxor – praktiskt! Bindningen är stabil och ger både kontroll och flexibilitet, egenskaper som gör åkningen lätt och rolig. Du kan justera bindningens placering steglöst i längdled på skridskon så att den passar just dig. De stora spännena är lätta att hantera även med handskar.

    Allt för nybörjare & mer erfarna åkare

    I vårt sortiment för långfärdsskridskor finns bland annat:

    • Ispikar
    • Isdubbar
    • Räddningslinor
    • Brynen som används efter att skridskon slipats för att ge minsta möjliga friktion mot isen
    • Slipstenar
    • Knäskydd från bland annat Lundhags och Black Diamond
    • Skridskoryggsäckar från bland annat Fjällräven
    • Fodral och förvaringsväskor
    • Skridskokartor
    • Stavar
    • Skenskydd
    • Skridskohållare
    • Reservdelar
    Läs mer
    Filter
    22 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress