Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Löparskor herr

    Hos oss hittar du löparskor både för den som springer mycket och ofta och på olika underlag; skogsstigar, grusvägar, asfalt… och för den som just har börjat med löpning och vill ha ett par riktigt bra första löparskor. Här har vi samlat löparskor för herr med tekniska funktioner som fantastiskt markgrepp, stötdämpning och bra ventilation, liksom skor med noll drop som låter kroppen röra sig naturligt. Välj bland The North Face löparskor, Hoka One One löparskor, Icebug löparskor och många fler. Glöm inte att komplettera med ett par bra löparstrumpor för bäst känsla.

    Löparskor för herr för trailrunning

    Trailrunning har främst etablerat sig som en variation eller ett komplement till vanlig löpträning. Det som skiljer trailrunning från annan löpning, som till exempel löpning på asfalt, är att man springer i ganska ojämn, ibland brant terräng. Gränserna mellan trailrunning och vanlig löpning kan dock vara flytande. För vissa börjar trailrunning redan på skogsstigen, för vissa först i riktigt svår terräng över grus och sten, i alpin terräng eller till och med i helt väglös terräng. Precis som vanliga löparskor måste även trailrunningskor sitta bra. De bör ge foten tillräckligt med stöd utan att begränsa tårna eller resten av foten. Dessutom ställer det krävande underlaget eller terrängen ytterligare krav på trailrunningskor som att de bör ha en bra halksäker sula som ger dig ett bra grepp i varierad, ojämn terräng och inte slits ut så snabbt. Det finns trailrunningskor för herr med mycket dämpning, skor med måttlig dämpning och sedan finns det även på trailrunningskor med barfotateknologi som imiterar känslan av att springa barfota. Vid trailrunningskor har ofta stabilitet vanligtvis högre prioritet än låg vikt, men ändå bör naturligtvis en trailrunningsko vara så lätt som möjligt.

    Lätta löparskor för herr med mesh

    När det gäller löparskor lägger man stor vikt vid vikten, ofta gäller ju lättare desto bättre. För att bli så lätt som möjligt består ovandelen på de flesta löparskor av extra luftig meshväv. Mesh är ett mjukt nätliknande material som gör skon mycket lätt och andningsaktiv på samma gång – perfekt för löparturer genom parken eller i skogen. Men även skor med mesh skiljer sig åt en hel del. Välj mellan skor med eller utan vattentätt membran, till exempel. Ett vattentätt membran är bra om du ofta springer när det är blött, regnigt eller kallt.

    Löparskor för herr & passform

    Många undrar om det är skillnad mellan en löparsko för herr och en löparsko för dam, eller om det går likabra med en unisexmodell. Alla fötter är olika och det är stora individuella skillnader, därför är det alltid bäst att prova.. Man kan ändå våga sig på att generalisera lite för att göra det lättare att hitta den bästa löparskon för just dig. En herrfot har ofta en lite smalare framfot och ett lägre fotvalv än vad en damfot har, till exempel. Prova noga och välj en löparsko som passar just din fot, då blir upplevelsen bättre och risken för felbelastning, blåsor, tryck- och skavsår minskar.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress