Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Kissa & bajsa ute – toatips i naturen

    Var redo

    Ha alltid en bit toapapper med i packningen – oavsett hur länge du tänker vara ute. Att torka sig med löv eller annat organiskt material går så klart bra, men i en nödig situation man kan inte alltid räkna med att hitta något passande. En liten spade underlättar också avsevärt när det är dags att gräva en grop – och för att fylla igen den efteråt. Ingen skitsak! Bajsa rätt när du går på tur – för din egen skull och andras.

    Välj plats

    Gå minst 100 meter bort från vandringsled, vattendrag eller läger. Välj heller inte den naturskönaste platsen du hittar eftersom någon kan tänka sig vilja slå läger, eller ta en paus där. Extra viktigt är att hålla sig borta från vattendrag. Bakterier och mikroorganismer riskerar att sprida sig och göra vattnet otjänligt både på platsen och nedströms.

    Lämna inga spår

    Gräv helst en grop som är 20–30 centimeter djup. och uträtta behoven i den. Fyll sedan igen ordentligt med jord så att djur inte kan komma åt och förmultningen går snabbt. Vanligt toapapper går bra att gräva ned, men våtservetter innehåller kemikalier som absolut inte har i naturen att göra. Vik ihop, ta med i soppåsen. Vanligt toapapper går också bra att elda upp.

    Rent längs vägen

    Om det inte går att gräva så göm bajset under stenar. Var extra noggrann så att varken toapapper eller bajs syns, eller riskerar att spridas. Ett bra tips är att inte dra ned byxorna hela vägen till anklarna. Halvvägs över låren räcker och minimerar risken för olyckor. Glöm inte att tvätta händerna efter toabesöket – precis som hemma.

    Allt för toabesöket 
    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress