Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Pizza över öppen eld

        Matkreatör: Jessie Sommarström | Fotograf: Jenny Unnegård

        Ingredienser:

        Pizzadeg (recept längre ner på sidan)
        1 knippe svensk sparris i mindre bitar
        250g crème fraiche
        40g lagrad svensk ost
        1–2 dl rapsolja
        Vildplockad kirskål, ramslök och löktrav

        Gör så här:

        • Du behöver en stekhäll eller ett pizzastål och rivjärn.
        • Placera stekhällen över öppen eld.
        • Mjöla in händerna, ta en deg och dra ut den tills den blir några millimeter tunn.
        • När stekhällen blivit varm, häll i olja och lägg på degen, stek degen gyllene och vänd sedan och stek på andra sidan. Lyft upp degen på skärbrädan.
        • Stek sparrisen tills den nästan är klar. Riv ramslöken i mindre bitar, vänd runt och salta.
        • Klicka på crème fraiche på pizzan, toppa med sparris, kirskål, löktrav och riven ost.

        Pizzadeg

        Denna pizzadeg är enkel att göra men tar lite tid men helt klart värt besväret. Du gör den hemma och tar med degen till skogen.

        Ingredienser till 4 portioner:

        600g (ca 10 dl) vetemjöl med hög proteinhalt
        12g (2 tsk) salt
        4g torrjäst eller 8g färsk jäst
        400g (4 dl) vatten
        10g (en knapp matsked) rapsolja

        Gör så här:

        • Lös upp jästen i kallt vatten i en bunke, rör ner mjöl och salt. Blanda till en jämn deg och täck med plast. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 8-10 timmar.
        • Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma dem till bollar genom att sträcka ut en bit av degen och sedan trycka ner den i mitten, upprepa ett par gånger runt om degen tills det blir en slät och spänd rund bulle. Olja in degarna med lite rapsolja och lägg dem i en plastlåda som är smord med rapsolja. Den ska vara rymlig eftersom degarna kommer att växa. Täck med plast eller tättslutande lock.
        • Låt stå i kylen i 3 dygn. Packa ner degen i en tätslutande burk med lock och ta med lite extra mjöl i packningen.
        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress