HuvudinnehållTa del av sommarerbjudanden - logga in »

Svampmacka

4 portioner

Svampstuvning

Ingredienser:

  • 4 skivor gott bröd
  • Ca 500 g valfri svamp, gärna egenplockade kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • Färsk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Riven parmesan

Gör så här:

  • Förbered genom att rensa svampen och skär den i mindre bitar. Finhacka löken.
  • Värm upp en stekpanna på stormkök eller över öppen eld.
  • Lägg i svampen och stek ur vätskan.
  • Tillsätt smör och lök och fräs det tillsammans med svampen i några minuter.
  • Strö över mjölet och blanda runt, häll därefter på grädden och låt allt koka ihop.
  • Smaka av och tillsätt salt, peppar och färsk persilja.
  • Rosta brödet, gärna ett gott surdegsbröd, lätt i stekpannan och lägg på svampstuvningen. Toppa med riven parmesan.