Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Logga in/bli medlem för att se aktuella erbjudanden »

    Vinterlöpning

    Många lägger sina löparskor på hyllan när det blir kallt men Jacob Woidt, säljare på Naturkompaniet i Helsingborg, tycker om att springa året runt.

    – Ja, har man rätt utrustning kan man springa utomhus oavsett hur kallt det är. Löpning på vintern gör att man håller igång konditionen och att man inte behöver börja om från början på våren.

    – För mig handlar trail running inte så mycket om prestation eller att springa på tid, utan att komma ut i naturen. Det är viktigare för mig att springa en trevlig sträcka i fin miljö. Om det inte blåser springer jag gärna längs havet och när det blåser springer jag i skogen för att få vindskydd.

    Vilken utrustning krävs för vinterlöpning?

    – Det viktigaste är att ha rätt skor. De ska ha en bra sula och helst dubbar om det är halt. Det är också bra att ha en löparryggsäck så att du kan ta med vatten, snacks och en räddningsfilt.

    Vad är bra kläder för vinterlöpning?

    – Det är bra att ha plagg i merinoull närmast kroppen, tunna handskar, mössa och en löparjacka med ett vindskyddande membran. Är det riktigt kallt är det superbra med en buff som kan dras upp över näsan och nacken. Om det är blött och slaskigt är det bra med strumpor i merinoull och damasker som håller snön borta.

    Kräver vinterlöpning en annan löpteknik?

    – På vintern är det ofta halt och då kan man inte trycka ifrån lika mycket. Jag brukar springa långsammare och försiktigare, både för att minska skaderisken och för att svettas mindre. När man svettas blir man lätt frusen efter en stund, därför är det bra att sänka farten och hellre springa längre. Sedan är det bra att värma upp inomhus innan, annars kan det ta lång tid innan du blir varm.

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress