Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ulltofflor

    När hösten smyger sig på kan det bli kallt på golvet inne, då är det skönt med ett par sköna tofflor innan för dörren. Ett par ulltofflor håller hela kroppen varm, kombinera gärna ett par ullstrumpor för bästa helhetsupplevelse. Hos oss på Naturkompaniet hittar du fotriktiga och snygga ulltofflor för både herr, dam och barn i många olika modeller från märken som Kavat och Glerups.

    Tips när du ska köpa ett par ulltofflor

    När du ska välja ett par ulltofflor till dig själv eller som present till någon du tycker om, fundera igenom när och hur de ska användas. Välj en mjuk sula i skinn om de bara ska användas utomhus, kanske oftast i soffan framför brasan. Ett par mjuka ulltofflor med skinnsula är riktigt sköna och är perfekta om du vill ta en tupplur. Om du vill kunna gå ut och hämta posten eller ta ut soporna med dina tofflor på fötterna är det bra med en lite kraftigare sula. En gummisula gör tofflan mer slitstark och ger bra grepp på en hal förstubro. Här finns både ulltofflor av slip in-modell, klassiska tofflor och höga modeller. Välj det som du gillar bäst, men tänk på att välja din vanliga storlek även om den skulle kännas aningen trång. Det är bra om den smiter åt foten (men den ska fortfarande kännas skön), den kommer att forma sig med tiden.

    Kan man tvätta ulltofflor?

    Vi får ofta frågan om hur man tvättar tofflor av ull, och det är inte en helt lätt fråga att svara på eftersom det beror på hur den ser ut. Generellt kan man säga att det bästa är att inte tvätta dem för ofta. Ull är självrenande och luktreducerande vilket gör att du kan vädra dina tofflor så blir de fräscha igen. Ett par ulltofflor är också ventilerande, vilket gör att dina fötter inte blir svettiga. För att rengöra dina tofflor kan du dammsuga dem, eller ”tvätta” dem i snö precis som man kan göra med ullmattor. Men det går att tvätta de flesta ulltofflor även i vatten, ofta går du då tillväga ungefär på samma sätt som när du brukar tvätta ull. Flera av Glerups tofflor, till exempel, går att tvätta i tvättmaskinen med ulltvättmedel på ullprogram (max 30 grader). Men läs noga på tvättrådet innan du börjar och följ dem noga.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress