Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Klätterskor

    Ett par välsittande klätterskor hör till den viktigaste utrustningen för all typer av klättring, både utomhus och inomhus! Hos oss hittar du ett bra urval av klätterskor från bland annat MadRock, La Sportiva och Black Diamond för olika svårighetsgrader och användningsområden. Här finns både klätterskor dam, klätterskor herr, klätterskor barn och junior.

    Klätterskor & passform

    Det kan vara svårt att veta hur man väljer klätterskor på bästa sätt och vi får ofta många frågor kring passform. Hur ska klätterskor sitta? Hur små ska klätterskor vara? Vilken storlek ska man välja när man ska köpa klätterskor? Klätterskor kan till en början verka väldigt snäva, och kanske inte så sköna, vilket känns ovant för den som är nybörjare inom klättring. Ett första tips är att tårna bör sitta lite vinklade, så att du får ordentligt med kraft. Läderskor anpassar sig bättre till fotens form, men expanderar mer än andra modeller. Vi rekommenderar därför att du, om du är osäker, hellre väljer en halv storlek mindre om du väljer en klättersko av läder. Beroende på tillverkare skiljer sig klätterskorna åt i storlek och skärning. Eftersom även varje fot är individuell, lönar det sig alltså att prova på olika varumärken och storlekar. Om du vet med dig att du har svårt att hitta skor som passar, kanske har en bred eller hög fot, kan det vara bra att komma in till någon av våra butiker. Kontrollera gärna innan att just din butik har ett klättersortiment. Där får du också bra hjälp att välja och kan också klämma och känna på annan klätterutrustning

    Klätterskor – tips till en nybörjare

    Om du är ny på klätterklippan rekommenderar vi att du väljer lite mer bekväma klätterskor, som visserligen sitter tight, men som lämnar lite mer utrymme vid tårna. Tårna bör slå in i spetsen för att säkerställa en bra kraftöverföring, men får inte på något sätt orsaka ont i fötterna direkt – när allt kommer omkring ska klättringen vara roligt! Ju mer du klättrar desto mer kommer du upptäcka vad som fungerar för just dig. Testa därför först i vilken riktning dina klätterambitioner utvecklas och välj sedan ut den optimala modellen. Till att börja med räcker det oftast med en bekväm och billig allroundsko.

    Klätterskons sula

    När det gäller sulan på en klättersko finns det olika hårdhetsgrader beroende på gummisammansättning och tjocklek. Mjuka sulor ökar känsligheten för marken och passar till exempel bra på nedfallande steg, hårdare sulor stödjer kraftöverföringen och är användbara på små steg eller i brant/överhängande terräng. En hårdare sula är mer slittålig, samma gäller för en tjock sula.

    Läs mer
    Filter
    32 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress