Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    La Sportiva

    Vid foten av Dolomiterna håller La Sportiva till. Här har de tillverkat kängor, skor och klätterskor sedan 1920-talet. Det La Sportiva är absolut skickligast på är skor för vandring och klättring, som finns för allt från nybörjare till proffs.

    Mer om La Sportiva

    La Sportiva är ett italienskt familjeföretag som tillverkar skor för bergssport. Bland annat skor för klättring och bouldering, vandringsskor, trailrunningskor och kängor för högalpin vandring. Företaget har funnits sedan 1928 och har en lång hantverksmässig tradition. Med dessa många årtionden av erfarenhet i ryggen tillverkar La Sportiva tekniska skor för alla typer av aktiviteter i bergen. La Sportiva har sitt huvudsäte i Ziano di Fiemme, Trento, Italien

    La Sportivas högkvalitativa produkter

    Det är inte att bara det att klätterskorna från La Sportiva övertygar med sin exakta passform, sulor med imponerande grepp och det lika sköna som robusta yttermaterialet. Även den progressiva, sportiga designen gör att skorna är så populära. Det finns en mängd olika modeller för både kvinnor och män att välja mellan.

    La Sportivas historia

    Under 1920- och 40-talet tillverkade La Sportivas grundare Narciso Delladio läderkängor för hand för skogshuggare och bönder i Fassa- och Fiemmedalen (Dolomiterna, Italien). Efter kriget ökade efterfrågan på kängorna vilket gjorde det möjligt för Narciso att anställa fler arbetare. “Calzoleria Sportiva” (det “sportiga skovårdsföretaget”) goda rykte blev vida känt. Härifrån har varumärkets historia och kännedom utvecklats i snabb takt. Nu tillverkar företaget i Fiemme-dalen kängor och skor för alla typer av utomhusaktiviteter i bergsmiljö: klätterskor, högalpina kängor, vandringskängor och löparskor för trailrunning. Utöver högkvalitativa skor tillverkas även kläder för bergssport. Klädserien är omtyckt för sina ljusa färger, sportiga design och fantastiska skärning som ger mycket rörelsefrihet. Efter så många år är La Sportivas mission fortfarande densamma: innovation av passion.

    Var tillverkas produkter från La Sportiva?

    Över 60 % av produkterna tillverkas i Italien. Alla tekniska modeller (klätter- och bergsskor) tillverkas på företagets huvudsäte i Ziano di Fiemme.

    Hur kontrollerar La Sportiva produktionsvillkoren?

    La Sportiva är ett företag med ett integrerat ledningssystem, certifierat enligt DNV: ISO 9001/2000 och ISO 14001. Därför är alla processer kvalitetsorienterade.

    La Sportiva & hållbarhet

    La Sportiva är medlem i Outdoor Industry Association (OIA), The Conservation Alliance och Renewable Choice Energy.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress