Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Blundstone

    Blundstone är ett australiensiskt familjeföretag med anor från 1870-talet. Kängorna har förstås utvecklats enormt sedan dess, men designen på några av de klassiska skomodellerna är i stort sett sig lik. Omtyckta Blundstone är kända för sina sköna, snygga och slitstarka kängor världen över och används både som arbetsskor, friluftsskor och till vardags.

    Blundstones historia

    Företaget har en historia som sträcker sig ända till 1870-talet då paret John and Eliza Blundstone emigrerade från England till Tasmanien, Australien. I början importerade de kängor och skor från England men efter ett tag började de även tillverka skor själva. De blev kända för sina välgjorda, sköna och slitstarka boots för dam, herr och barn – perfekta för Tasmaniens tuffa förhållanden. På 1940-talet började de första klassiska Blundstonekängorna tillverkas.

    Blundstone – sköna, snygga & slitstarka

    Blundstone började som ett familjeföretag och är det fortfarande. Huvudkontoret ligger i Hobart, Tasmaniens huvudstad, där Blundstones historia började. I Australien har framgångssagan utvecklats enormt sedan 1940-talet även om designen på några av de klassiska skomodellerna i stort sett är sig lik. Numera syns Blundstoneskor både på modeller på modevisningar i Berlin och Paris, på flanörer i Malmö och Stockholm, på gruvarbetare och på friluftsfantaster i nordiska skogar. I Australien bärs kängorna ofta tillsammans med shorts men de fungerar precis lika bra i höstrusket på kyligare breddgrader. Den som vill använda sina ”Blunnies” även under vintern kan komplettera sina boots med en ullsula och ett par varma ullstrumpor.

    Kängor & boots från Blundstone

    Med enkel men noga uttänkt design och premiumläder är Blundstones kängor extremt sköna och tåliga. Dessutom passar de till allt. Skorna är ergonomiskt konstruerade för att minimera trötthet i benen när man går och lädret formar sig efter foten så att skorna blir skönare ju mer du använder dem. Kängorna är tåliga nog att använda som arbetsskor men är även opretentiösa, snygga och stilrena att ha till vardags. Dessutom är de så sköna att de går att vandra i. Vi på Naturkompaniet är stolta över att vara återförsäljare av Blundstone.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress