Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Cotopaxi

    Cotopaxis motto är “göra gott” och berör varje aspekt av det unga, färgglada företaget för friluftskläder och unikt designade ryggsäckar. Cotopaxi vill ha en positiv inverkan på världen genom deras företagskultur, hållbara produktion och den årliga donationen där de lägger 1 % av omsättningen på att stötta olika sociala projekt både i USA och internationellt.

    Att bekämpa fattigdom är en central angelägenhet för Cotopaxi. Det kan till exempel handla om integrationsprogram för flyktingar eller hjälp i utsatta och konfliktdrabbade områden runt om i världen.

    De hållbara produkterna är snygga och funktionella, både till vardags, när du klättrar, reser och självklart när du vandrar. Känner du för något nytt och ovanligt, då har du kommit helt rätt!

    Cotopaxi huvudkontor:

    Salt Lake City, i Utah, USA.

    Var tillverkas produkterna från Cotopaxi?

    Cotopaxi har produktion på Filippinerna, i Kina, Indien och Bolivia.

    Hur kontrollerar Cotopaxi produktionsvillkoren?

    Cotopaxi är medlem i “B Corporation” som har utformat sociala standarder och miljövillkor som alla medlemmar måste hålla sig till vid produktionen. Att detta följs kontrolleras av en tredje, oberoende part. Bedömningen görs på företagets totala inverkan, på dess medarbetare, leverantörerna, samhället och miljön.

    Varifrån kommer dunet i Cotopaxis produkter?

    Cotopaxis dunprodukter är RDS-certifierade (Responsible Down Standard). Denna norm säkerställer att dun och fjädrar kommer från djur som behandlats etiskt korrekt.

    Hur arbetar Cotopaxi med hållbarhet?

    Cotopaxi strävar efter att uppnå maximal hållbarhet i varje fas av produktutvecklingen. Som medlem i Sustainable Apparel Coalition (SAC) använder Cotopaxi HIGG-index för att kontrollera hela produktionens miljöpåverkan. SAC är en förening som för närvarande består av 200 företag, föreningar och organisationer. HIGG-index är ett webbaserat optimeringsverktyg från SAC. Målet är att skapa en enhetlig bedömning av kläder, skor och hemtextilier. Dessutom arbetar Cotopaxi för att använda restmaterial och återvunna material. RePurpose-kollektionen utvecklades särskilt med målet att minska spillmaterial, man använde helt intakta tygrester som annars hade hamnat som sopor på tippen. Sist men inte minst: Containerfrakten av de färdiga produkterna CO2-kompenseras.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress