Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    CRESSI

    Historien om Italienska Cressi går tillbaka till 1939 när bröderna Egidio och Nanni Cressi började tillverka sina egna dykmasker och spjut för fiske. Dessa blev så populära att de började sälja sina produkter och 1946 lanserade de Cressi-Sub. Cressi-Sub är fortfarande ett familjeföretag som drivs med stort hjärta. Ända sedan starten har innovativ design stått i fokus och bland Cressis innovationer finns bland annat dykmasken Pinocchio med en utskärning för näsan som ger bättre tryckutjämning.

    Cressis passion för dykning

    Dykparadiset Portofino i Medelhavet ligger bara 30 minuter med bil från Cressi i Genua, Italien. Redan på 40-talet var Portofino en omtyckt plats för spjutfiskare, dykare och snorklare. Det är därför inte konstigt att Cressis utrustning för vattensport och dykning inte bara formas av designteamets passion, utan också alltid testas på plats. Att italienarna har höga krav när det kommer till kvalitet och hållbarhet på deras produkter märks på alla Cressis produkter som till exempel simfenor, dykmasker, snorklar och SUP-brädor. 

    Huvudkontor

    Genua, Italien.

    Var tillverkas Cressis produkter?

    Cressis produkter utvecklas och tillverkas främst i den egna fabriken i Genua, Italien.

    Hur kontrollerar Cressi produktionsförhållandena?

    Eftersom Cressi producerar i sin egen fabrik kan produktionsförhållandena och tillverkningsprocesserna övervakas noggrant och uppfylla de högsta standarderna. 

    Cressi & hållbarhet

    Som tillverkare av vattensportutrustning bryr sig Cressi naturligtvis mycket om haven. Cressi sparar på resurser och avfall genom att producera högkvalitativa och hållbara produkter som håller länge. Cressi använder endast ytterförpackningar gjorda av återvunnen plast. Fabriken i Genua använder 100 % förnybar energi. För att uppmuntra dykare att göra sina egna rensningar av havet har Cressi lanserat en saneringskampanj med hjälp av multiverktyget Alligator för att hjälpa till att skära och strimla gamla fiskenät och annat skräp under vattnet. Cressi tillverkar egna nätpåsar för insamling av marin plast. 

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress