Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Gränsfors

    Längs den slingrande landsvägen mellan Gnarp och Bergsjö ser man sjöar, bördiga dalar och blånande berg. Här och där ligger de hus och lador utströdda bland ängarna med hästar, kor och får. Så möts man av en skylt: Gränsfors Bruk. Hemligheten bakom Gränsfors mycket vassa och pålitliga yxor hittar man här.

    Handgjorda yxor från Gränsfors

    Alla Gränsfors yxor smids för hand av yrkesskickliga smeder med sådan precision att ingen efterbearbetning behövs, yxbladen blir sylvassa med hög precisionssäkerhet. Hantverket finns i blodet. Smideshantverket av yxorna får ta sin tid, yrkessmederna jobbar stolt och inte på ackord. När smeden är nöjd med sitt hantverk slår han in sina initialer i yxhuvudet. Vi på Naturkompaniet är stolta återförsäljare av dessa unika hantverk och över att konsten att smida yxor finns kvar i Sverige!

    Gränsfors yxor för outdoor & friluftsliv

    Gränsfors handgjorda yxor passar lika bra till att hugga och klyva ved som till outdooräventyret i skog och mark. Yxorna är vassa och säkra, sköna att hålla och tåliga. Med ett bryne av natursten är det lätt att återfå yxans ursprungliga slipfas och skärpa vilket gör att den kan slipas lika vass igen och ger yxan en mycket lång livslängd.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress