/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Logotyp för Gränsfors Bruk Sweden

    GRÄNSFORS

    Längs den slingrande landsvägen mellan Gnarp och Bergsjö ser man sjöar, bördiga dalar och blånande berg. Här och där ligger de hus och lador utströdda bland ängarna med hästar, kor och får. Så möts man av en skylt: Gränsfors Bruk. Hemligheten bakom Gränsfors mycket vassa och pålitliga yxor hittar man här.

    Handgjorda sylvassa yxor

    Alla Gränsfors yxor smids för hand av yrkesskickliga smeder med sådan precision att ingen efterbearbetning behövs, yxbladen blir sylvassa med hög precisionssäkerhet. Hantverket finns i blodet. Smideshantverket av yxorna får ta sin tid, yrkessmederna jobbar stolt och inte på ackord. När smeden är nöjd med sitt hantverk slår han in sina initialer i yxhuvudet.

    Vi på Naturkompaniet är stolta återförsäljare av dessa unika hantverk och över att konsten att smida yxor finns kvar i Sverige!

    Yxor för outdoor och friluftsliv

    Gränsfors handgjorda yxor passar lika bra till att hugga och klyva ved som till outdoor äventyret i skog och mark. Yxorna är vassa och säkra, sköna att hålla och tåliga. Med ett bryne av Natursten är det lätt att återfå yxans ursprungliga slipfas och skärpa vilket gör att den kan slipas lika vass igen och ger yxan en mycket lång livslängd. Gränsfors yxor är:

    • Vassa
    • Säkra
    • Tåliga

    Läs mer

    Finns i Årebutiken (6228.93 km)

    double-arrows-up
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress