Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Y BY NORDISK

    Y by Nordisk är ett tyskt företag som är välkända för sina exklusiva dunprodukter. De tillverkar väl genomtänkta högkvalitativa sovsäckar, jackor och andra dunprodukter för den som vill hålla sig garanterat varm även i sträng kyla. Dunprodukterna kännetecknas av det exklusiva, hållbara och spårbara Crystal Down-dunet, vilket garanterar optimal isolering och en fantastiskt skön värme. Produkterna från Y by Nordisk är inte bara varma, de är också otroligt lätta och tar extremt liten plats i packningen. Allt är tillverkat i Tyskland och utvecklade av experter på kyla. Tester under extrema förhållanden säkerställer att dunkläderna och dunsovsäckarna erbjuder högsta möjliga komfort och funktionalitet.

    Om Y by Nordisk

    Y by Nordisk är en sammanslagning av Yeti och Nordisk, vilket är en naturlig följd av ett lyckat samarbete som pågått i flera år. Både Yeti och Nordisk är experter på friluftsliv och har stor erfarenhet. Yeti är specialiserat på dunprodukter och har en gedigen erfarenhet kring dun. Y by Nordisk-sortimentet fortsätter även att innehålla högkvalitativa dunjackor och sovsäckar från regional produktion.

    Var tillverkas Y by Nordisks produkter?

    Dunprodukterna tillverkas i den egna fabriken i Görlitz, Tyskland.

    Varifrån kommer dunet som används av Y av Nordisk?

    Utöver den mycket strikta etiska nedkoden för Crystal Down, använder Y by Nordisk endast återvunnet och spårbar europeisk dun. Dunet certifierat enligt RDS- och IDFL-standarderna. En djurvänlig, laglig skötsel är också viktig för företaget. Stor vikt läggs vid att fåglarna har fri tillgång till hälsosam mat, vatten, ljus och tak över huvudet.

    Y av Nordisk & hållbarhet

    Som en del av Nordisk delar outdoorvarumärket Y by Nordisk samma ambition. Man driver FN:s globala mål och vill skydda miljön och använda resurser på ett hållbart sätt. Företaget minimerar användningen av miljöskadliga kemikalier och har tillsammans med FN förbundit sig att implementera 17 mål för en mer klimatvänlig och rättvisare värld.

    Hur kontrollerar Y by Nordisk arbetsförhållandena?

    Utöver ansvarsfull resursanvändning är rättvisa arbetsvillkor viktigt. Nordisk är en del av Business Compliance Initiative (BSCI) för att förbättra arbetsförhållandena i hela leverantörskedjan. Med fast anställda partners i Kina säkerställs att lokala arbetares rättigheter stärks.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress