Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Outlet - kläder & utrustning »

    Krisberedskap startpaket

    Krisberedskap handlar om att stärka samhällets förmåga att förebygga och hantera kriser och allvarliga störningar i samhällsfunktioner. Hjälp från samhället måste först gå till dem som mest behöver det och därför behöver man själv ha en hemberedskap för att kunna bidra genom självförsörjning i minst några dygn men gärna en vecka eller längre. Om du har det du behöver de första dagarna kan du dessutom få tid att ta smartare beslut om hur du ska agera framgent. För att klara sig så bra som möjligt är det viktigast att tillgodose de grundläggande behoven av:

    Krisberedskap lista

    • Vatten - Se till att kunna rena och lagra vatten.
    • Värme - Ta fram sovsäckar och vinterkläder. Skärma av och håll ljus och värme i ett begränsat utymme så räcker det längre om elen inte fungerar, tänd tex värmeljus.
    • Mat - Mjukkonserver behöver endast värmas på och kan i värsta fall ätas kall. Frystorkat har lång hållbarhet, tar liten plats, tillagas enkelt med ca 4dl hett vatten samt skapar ingen disk. Rek. 2-3 portioner/dag/pers.
    • Kommunikation & Samhällsinformation - I en kris ska du ska lyssna på din lokala P4-radiokanal. Informera dig endast med officiella källor.
    • Hygien - Håll dig vid god hälsa.

    Här har vi samlat ihop saker till ett "minsta möjliga" startpaket som kan hjälpa dig att hantera de första dagarna av en kris. Fundera gärna igenom olika scenarion och bygg på din hemberedskap efter behov för att få bäst förutsättningar i just din situation. Kika även på vår sida om prepping.

    Utförlig information och rekommendationer om hemberedskap hittar du på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress