Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Vattenrening & matlagning

    Den viktigaste förutsättningen för överlevnad är tillgång till rent vatten. Att själv kunna producera och lagra rent vatten kan vara en stor hjälp för att klara sig utan hjälp längre vid en krissituation. Under en kris kan också tillgången minska kraftigt på vissa varor, det kan det bli svårt att få tag på tex grönsaker och andra näringsrika färskvaror.

    Man kommer långt på att kunna koka dricksvatten till matlagning, värmande dryck, disk och dusch tex. med ett friluftskök som är lätt att förvara och ta med sig. Multifuelkök har fördelen att de kan drivas av flera olika bränslen, vedkök kan drivas med eldning av olika material och gaskök har i regel låg vikt och är mycket lätta att använda. Frystorkad mat är ett bra alternativ med lång hållbarhet, låg vikt som kräver mycket lite förvaringsutrymme och energi för tillagning, ca 4 dl hett vatten från stormköket räcker för en varm portion mat. Det är även lätt att ta med sig och kräver ingen disk vilket sparar vatten. Här kan du läsa mer om prepping.

    Här har vi samlat bra produkter för hantering av vatten och matlagning under en kris. Fler maträtter hittar du under friluftsmat och energibars.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress