Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »
    Filter
    Ett grönare val
    • (3)
    Gore-Tex
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Regnkläder dam

    Oavsett om du är ute efter en regnponcho, regnjacka eller regnkappa, så kommer nedan sortiment att skydda dig från illvilligt regnoväder och hålla dig behagligt torr. Dessutom är de tillverkade av slitstarka material för att hålla under många regniga äventyr.

    Regnkläder för dam från kända märken

    Med regnkläder från märken som Haglöfs, Fjällräven och Marmot får du slitstarka plagg med praktiska egenskaper som hög krage, skyddande huva, rymliga fickor och justerbar passform. Dessutom är materialen utvalda för sina hållbara och tekniskt smarta egenskaper, vilket är ytterligare anledningar att välja sina regnkläder ur sortimentet nedan.

    Vad är skillnaden mellan vattentäta & vattenavvisande regnkläder?

    Huruvida ett plagg är vattentätt respektive vattenavvisande definieras efter hur vattenavvisande det är. För att ett plagg ska räknas som vattentätt ska det utöver sitt vattenavvisande material även ha tejpade sömmar så att vattnet inte kan komma igenom sömmens små hål. När det kommer till regnkläder och skalkläder pratar man ibland om begreppet "vattenpelare" som är ett mått på vattentäthet. Genom att testa plagg kan man se hur väl det skyddar mot vatten och hur länge.

    Regnkläder & vattenpelare

    Måttenheten vattenpelare används för att visa hur vattentätt eller vattenavvisande ett plagg är. Ett plagg med vattenpelare 3 000 mm skyddar mot lätt regn och håller ute fukt under en kort tid. När ett plagg har vattenpelare över 5 000 mm skyddar det dig från att bli blöt i ett kraftigt regn. Ett plagg som har vattenpelare 10 000 mm eller mer tål skyfall under en längre period och är perfekta för barn som tycker om att sitta och leka i vattenpölar.

    Att välja rätt regnkläder

    När ska du använda regnkläderna? Är det under cykelpendlingen till kontoret, under vandring eller hundpromenaden i kvarteret? Ju mer fysiskt ansträngande aktivitet, desto viktigare är det att dina regnplagg andas och släpper ut vattenånga från insidan så att du inte blir blöt av din egen kroppsånga. För vandringar på fjället eller längre promenader är regnkläder som baseras på ett membran det bästa alternativet.

    Membran eller PU-väv

    Membran är ett material som består av små porer, som fästs mellan fodret och yttertyget. Membranet gör att plagget skyddar mot vatten, samtidigt som vattenångan från din kropp släpps ut. Regnkläder med membran är i regel mjukare och följsammare än plagg i PU-väv eller galon, vilket är en stor fördel under aktivitet. Dessa kläder har också ofta ventilationsöppningar för att ge dig bättre ventilation. Om du inte är så aktiv, går kortare ärenden eller cyklar till jobbet, då kan regnkläder i vattentät PU-väv vara perfekta. De skyddar väl mot regnet, men ventilerar sämre eftersom materialet är helt tätt.

    Regnkläder med smarta funktioner

    Praktiska funktioner är guld värda när regnat börjar ösa ner. Med en generös huva skyddas både huvud och nacke från att bli blöta och att kunna justera armar och ben gör att plagget sluter tätt och minskar risken för att få in vatten. Fodrade regnkläder håller dig både varm och torr när det stormar. Vissa jackmodeller har avtagbart foder, vilket ökar regnjackans användningsområde. Välkommen att upptäcka våra noga utvalda, väl genomtänkta, bra, smarta, snygga regnkläder! Glöm inte bort dina fötter, komplettera gärna med ett par gummistövlar eller något annat vattentätt alternativ.

    Läs mer
    Filter
    Ett grönare val
    • (3)
    Gore-Tex
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress