Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Skalvantar

    Med en skalvante utanpå dina vanliga handskar eller vantar får du gott om extra värme. Dessutom får du ett extra bra skydd mot regn och vind. Komplettera med en innerhandske, en liner, också så ökar du värmen på dina handskar med ungefär 50%. Hos oss hittar du riktigt bra, vind- och vattentäta skalvantar från bland annat Hestra och Tretorn för både vuxna och barn.

    Tips: Läs vår Håll händerna varma guide så är du väl förberedd för en riktigt kall vinter.

    Skalvantar för friluftsliv

    En skalhandske är ett enkelt sätt att snabbt få upp värmen på händerna vid låga temperaturer. Den är lätt att rulla ihop och tar knappt någon plats i ryggsäcken när du ska ut på en vandring. Tack vare att skalvanten är vind- och vattentät skyddar den både dina händer och dina handskar mot alla sorters väder. Det finns olika modeller av skalvantar beroende på vad du är ute efter. Bland Hestras vantar, till exempel, finns skalvantar för herr och dam som har silikonprint i handflatan så att du ska få bra grepp. Bland Tretorns handskar & vantar finns de otroligt populära skalvantarna (regnvantar/galonvantar) för barn som är fodrade med mjukt fleece och även kan bäras för sig själva under regniga höst- och vårdagar.

    Vad är en skalvante?

    Händer och fötter är det första man börjar frysa om när kroppen blir nedkyld. Det är kroppens sätt att hushålla med värme för att kunna hålla inre livsviktiga organ varma så länge som möjligt om nedkylningen skulle fortsätta. Visste du att den funktionen är så stark att det faktiskt går att få frysskador även om resten av kroppen känns varm? Skalvanten är det yttersta lagret i den välkända lager-på-lager-metoden, man kan säga att det är som händernas skalkläder. De dras över dina vanliga handskar eller vantar som ett extra skyddande lager när det behövs. Luftlagret som bildas mellan din handske och skalhandsken ger gott om extra värme och tack vare att skalvanten oftast är vind- och vattentät ger den ett bra skydd mot både kyla, vind, regn och snö.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress