Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Vaxa kläder i G-1000

    Med Grönlandsvax kan du anpassa funktionen för din jacka, skjorta eller byxa i Fjällräven G-1000 efter väder och aktivitetsnivå. Att vaxa dina kläder i G-1000 förlänger även materialets slitstyrka och livslängd. Att applicera mycket vax ger ett tätare plagg som står emot regn och vind, medan mindre vax ger ett svalare plagg med maximal ventilation. När du använder plagget kommer vaxet långsamt nötas bort, men du kan även tvätta det i 40°C för att minska mängden vax i materialet.

    Olika varianter av G-1000

    All G-1000 väv är numera tillverkad av ekologisk bomull och återvunnen polyester. Trots att de innehåller samma material har de olika varianterna unika egenskaper och passar olika typer av plagg.

    • G-1000 Original: Mångsidig och slitstark väv som funkar över hela året.
    • G-1000 HeavyDuty: Kraftig väv som ger maximal slitstyrka och skydd.
    • G-1000 Silent: Samma egenskaper som G-1000 Original men ytan är borstad vilket gör väven tyst och smidig.
    • G-1000 Lite: En tunnare och smidigare väv än G-1000 Original som är vävd med ripstop-trådar för bibehållen slitstyrka.
    • G-1000 Air: Tunn och ovaxad väv som därför ger maximalt luftgenomsläpp. Vi rekommenderar att inte vaxa plagg i G-1000 Air.

    Alla G-1000 material förutom G-1000 Air är vaxade från fabrik.

    Så här vaxar du Fjällräven G-1000

    1. Ta klossen med Grönlandsvax och gnid ut ett tunt, jämnt lager på tyget. Stryk gärna extra vax på skuldror, knän och andra utsatta partier. Många plagg i G-1000 har även vissa partier i stretch, dessa ska inte vaxas.
    2. Smält in vaxet i fibrerna med en hårtork, rengjort vallajärn eller ett gammalt strykjärn (tänk på att torka av strykjärnet innan du använder det till andra plagg).

    Ute i fält kan du värma in vax genom att hålla plagget flera decimeter över en stadig, stark låga från friluftsköket. Flytta det sakta närmare värmekällan tills du ser att vaxet smälter. Var försiktig så att du inte bränner ditt plagg, och ha ingen arm eller hand i plagget. Sträck bara ut plagget och för det fram och tillbaka tills vaxet smält in i tyget.

    Behöver du hjälp?

    I alla Naturkompaniets butiker kan du få hjälp med att vaxa dina kläder i G-1000, glöm inte att plagget behöver vara nytvättat när du lämnar in det.

    Naturkompaniets butiker
    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress