Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Vaxa kläder i G-1000

    Med Grönlandsvax kan du anpassa funktionen för din jacka, skjorta eller byxa i Fjällräven G-1000 efter väder och aktivitetsnivå. Att vaxa dina kläder i G-1000 förlänger även materialets slitstyrka och livslängd. Att applicera mycket vax ger ett tätare plagg som står emot regn och vind, medan mindre vax ger ett svalare plagg med maximal ventilation. När du använder plagget kommer vaxet långsamt nötas bort, men du kan även tvätta det i 40°C för att minska mängden vax i materialet.

    Så här vaxar du Fjällräven G-1000

    1. Ta klossen med Grönlandsvax och gnid ut ett tunt, jämnt lager på tyget. Stryk gärna extra vax på skuldror, knän och andra utsatta partier. Se till att du täcker tyget väl.
    2. Smält in vaxet i fibrerna med en hårtork, rengjort vallajärn eller ett gammalt strykjärn (tänk på att torka av strykjärnet innan du använder det till andra plagg).

    Ute i fält kan du värma in vax genom att hålla plagget flera decimeter över en stadig, stark låga från friluftsköket. Flytta det sakta närmare värmekällan tills du ser att vaxet smälter. Var försiktig så att du inte bränner ditt plagg, och ha ingen arm eller hand i plagget. Sträck bara ut plagget och för det fram och tillbaka tills vaxet smält in i tyget.

    Behöver du hjälp?

    I alla Naturkompaniets butiker kan du få hjälp med att vaxa dina kläder i G-1000, glöm inte att plagget behöver vara nytvättat när du lämnar in det.

    Naturkompaniets butiker
    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress