/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    DET HÄR ÄR NATURKOMPANIET RESOR


    Stora naturupplevelser nära. Från och med nästa år erbjuder vi ett urval unika resor inom Sverige, Norge och Finland. Vi vill göra det enklare för dig att uppleva unik natur runt om i Sverige och grannländerna. Från de första tältnätterna i gammelskogen till skidexpeditioner i Sarek, Europas största vildmark. Genom tågresor, lokala råvaror och erfarna guider vill vi erbjuda resor som lämnar små avtryck i naturen vi älskar– och stora intryck hos dig. Följ med oss på nya äventyr!

    Vinteräventyr i Lappland

    Under en långhelg i Jokkmokk och de djupa skogarna omkring läggs grunden för att du ska kunna göra egna vinterturer – varvat med härliga naturupplevelser. Vi bor enkelt och rustikt nära polcirkeln. Dagarna ägnas åt både teoretiska och praktiska moment. Vi lär oss göra upp eld och laga mat ute, vintertälta och andra färdigheter. Med oss har vi en utrustningsexpert och färdledare. Vi kombinerar lärandet med att upptäcka naturen runt Jokkmokk, ta del av samisk kultur och renskötsel, hundspanntur, snöskovandring och mycket mer. Den här resan gör dig redo för egna vinteräventyr.


    27 - 30 jan 2021
    Långtur på skidor i Sarek

    Detta kan vara en av Europas mest unika skidupplevelser. Bergsguiden Carl Lundberg tar med oss på långtur in i Sareks nationalpark, med turskidor, pulka och tält. Med oss har vi även topptursutrustning. I tio dagar färdas vi igenom vidsträckta fjälldalar, långt från civilisationen. Vi stannar till för toppturer i den högalpina terrängen, med långa åk ner. Turen vänder sig till dig som är i god form och har erfarenhet av längre vinterturer. Det blir troligen också många givande diskussioner om miljö och klimat – Carl Lundberg är en av friluftspionjärerna inom dessa områden.


    6-17 apr 2021    Segling och toppturer

    I Norge finns den världsunika kombinationen av att ta sig per båt till skidåkning och toppbestigning. Från högfjället stupar bergen med hundratals fallhöjdsmeter rakt ner mot fjordarna. I farvattnen norr om Lofoten väntar ett av de bästa områdena för denna exklusiva aktivitet, och med långt färre besökare än de välkända Lyngsalperna. Under fyra dagar seglar vi med fartyget Anna Rogde, världens äldsta skonert i bruk, och bergsguiden Carl Lundberg på jakt efter de bästa åken och snöförhållandena.    18 – 25 april 2021
    Långhelg med klättring i Bohuslän

    Bohusläns granit har länge varit känd för sin kvalitet och bergväggarna bjuder på fantastisk klättring i världsklass. Mitt bland alla dessa branter och stup ligger Brodalen och Villa Bro. Tillsammans med auktoriserade klätterinstruktörer arrangerar vi prova-på-klättringar, guidningar, fortsättningskurser, klätterhelger och klätterveckor. Du får möjlighet att träna, utmana dig själv och umgås runt klättring. På kvällen, efter klättringen, kommer dofter blandat med härliga smaker från köket på Villa Bro stå för ytterligare upplevelser.

    26 april - 2 maj, 20 - 23 maj
    Första utehelgen – vandring i Tiveden

    Turen vänder sig till dig som vill prova på att vandra med packning och övernatta ute i det fria. Vi vandrar fyra dagar och sover tre nätter i Tiveden. Nationalparken med sin trolska skog är en höjdpunkt på turen. Under kunnig ledning får du lära dig hur man slår upp tält och sover i hängmatta, hur man lagar mat och annat som gör din vistelse i naturen till en skön upplevelse i stället för en prövning. Med på vandringen har vi utrustning som du får testa och lära mer om. Efter resan ska du känna dig redo för egna tältturer i skog och mark.

    6 maj - 10 maj, 13-16 maj 2021

    Kajak i nordnorge
    Följ med till den vackra Helgelandskusten i norra Norge. Under en vecka i juli gör vi härliga kajakturer vid polcirkeln, med långa ljusa nätter. Ett havsäventyr för dig som är van paddlare. Vi bor i tält på vita sandstränder, i traditionella fiskestugor eller gamla Nordlandshus. Middagarna består ofta av egna fångster från de fiskrika vattnen. Vi paddlar 15–20 km per dag och rutten anpassas utifrån väder och vind. Helgeland är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Chanserna att få se tumlare, säl, lunnefågel, havsörn och kanske även val är goda. Vi gör också en fjälltur med fantastiska vyer.

    11 - 18 juli 2021
    Fjällvandring med vildmarkskock

    Följ med till Nordnorge och den vackra nationalparken Svartisen-Saltfjället. Här på västkusten, söder om Lofoten, möts vi av höga fjälltoppar, dramatiskt djupa fjordar och karga glaciärer – men också mjuka ljunghedar, glittrande sjöar med smältvatten och glesa skogar med fjällbjörk. Vi vandrar, bor i tält och stugor och upplever midnattssolen. Maten som vi lagar utomhus tillsammans med vildmarkskocken Svein Jæger Hansen är en av höjdpunkterna.    16 - 22 aug 2021
    Björnsafari i Finland

    Gömslena i östra Finlands ödemarker lockar naturfotografer från hela världen. Vi beger oss dit för att få uppleva de stora nordiska rovdjuren på riktigt nära håll – framför allt björnen. Att få se dessa bjässar närma sig över myren i solnedgången, utan att de förnimmer närvaron av människa, är en stor naturupplevelse. Snart kan vargarnas ylande börja och har vi tur syns även järv.
    27-30 aug 2021

    RESOR, ETT NATURLIGT STEG VIDARE


    Att inspirera och locka fler att ta sig ut i naturen är en viktig del av Naturkompaniets vision. ”Nu tar vi ett steg vidare och blir 
    researrangörer”, berättar Henrik Hoffman, vd.

    Naturkompaniets nya resesatsning var egentligen redo för lansering redan i våras. Men coronapandemin satte tillfälligt stopp för planerna. Efter sommarens stora intresse för vandring och friluftsliv inom Sverige menar vd:n Henrik Hoffman att läget nu är helt rätt, trots en del osäkerhet kring Covid-19 framöver.
    – Chansen är stor att många planerar att hemestra även nästa år. Då kommer vi att ha ett riktigt bra koncept för dem som vill ha unika naturupplevelser i små grupper och som inte är så enkelt att få till på egen hand.Vi har otroligt intressanta resmål på gång, med riktigt bra guider, säger Henrik Hoffman. Han poängterar dock att man från Naturkompaniets sida håller noggrann koll på coronaläget, så att eventuella förändringar i resplanerna, eller i värsta fall inställda resor, kan meddelas i så god tid som det bara är möjligt. – I dagsläget tror jag också att de flesta är medvetna om och lite inställda på att planer snabbt kan ändras.
    Att outdoorföretag expanderar och blir researrangörer är en trend även internationellt. Varumärken som exempelvis Arc'teryx och norska Norrøna är redan i gång, liksom amerikanska jättekedjan REI och Naturkompaniets tyska systerbolag Globetrotter.
    – Allt fler vill ha upplevelser som är paketerade och unika. För att det är bekvämt och för att spara tid. Något vi kan erbjuda utöver själva resorna är ju också att man kan få hjälp med både utrustning och inspiration både innan och under resan. Sedan ska våra resor vara så pass unika att det inte alltid är lätt att göra dem på egen hand, säger Henrik Hoffman.

    KUNNIGA SAMARBETSPARTNER
    För Naturkompaniets del går den första resan norrut, till Lappland. I februari 2021 står vintertältning, vandring med snöskor, skidor och hundspann på programmet för dem som bokar resan. Senare under året blir det även resor för att skåda björn i norra Finland, klättring på Orust, toppturer i Sverige
    och Norge tillsammans med skidguiden Calle Lundberg. Men även enklare och lite kortare äventyr, som en helg på temat "första natten ute", i Tivedens
    skogar.
    – Vi har försökt hitta något för alla typer av målgrupper. Både lite mer äventyrliga och lite lugnare, säger Henrik Hoffman, och lägger till:
    – När vi har kollat på resorna internt här på företaget är det många som sagt att de vill åka på alla. Jag tror att den inställningen även återspeglas hos
    många våra kunder.
    Satsningen görs i samarbete med reseföretaget WE Travel Group, som bland annat driver Äventyrsresor. För deras vd, Kerstin Swanvall är det något av ett drömprojekt som äntligen sjösätts.
    – Vi samarbetade faktiskt redan på 1990-talet. Vi har pratat om detta under en längre tid och nu kan vi äntligen knyta ihop säcken, säger hon. Naturkompaniets Henrik Hoffman håller med.
    – Vi har en väldigt bra partner som hjälper oss att genomföra det här. Det är fantastiskt kul att vi därigenom kan kvalitetssäkra våra resor redan från start. Och så har vi ju haft mindre samarbeten med Äventyrsresor redan tidigare och har samma värderingar när det gäller kunskap, kvalitet och hållbarhet.

    MINNEN FÖR LIVET
    Henrik Hoffman ser resorna som en naturlig fortsättning på Naturkompaniets arbete med att inspirera fler människor att komma ut i naturen. Han menar att Naturkompaniets stora kunnande om friluftsliv, kläder och utrustning ger ett unikt utgångsläge för att skapa riktigt spännande, lärorika och hållbara resor.
    – Varje resa med oss kommer att ha någon extra krydda i form av kunskap och inspiration. Och det kommer att vara väldigt hög nivå på våra guider
    och andra som medverkar. Sedan är så klart resmålen och sällskapet en lika viktig del. Att få uppleva de här äventyren tillsammans med likasinnade kommer att ge minnen och vänner för livet, tror jag.
    Är det någon resa du är extra nyfiken på själv?
    – Björnresan till Finland tror jag blir en riktigt mäktig upplevelse. Det är mitt ute i skogen i gränstrakterna mellan Finland och Ryssland. Det är en plats dit många naturfotografer åker för att ta bilder på vilda björnar i sin naturliga miljö.

    RESEARRANGÖR
    Teknisk arrangör för Naturkompaniet Resor är Äventyrsresor. Sedan 1984 arrangerar Äventyrsresor resor med fokus på natur och hållbart resande. 

    https://www.naturkompanietresor.se/


    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress