Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Löparskor

    Löpning är bra och lättillgänglig träning som kan utövas året runt, på en nivå som passar dig. Oavsett om du gärna springer många mil i skogen eller kortare turer på asfalt har vi ett stort sortiment av bra löparskor att välja mellan från bland annat Altra och Veja. Hos oss hittar du både löparskor dam och löparskor herr.

    Vilka löparskor är bäst?

    Det kan kännas som en djungel att välja löparsko och vi får ofta frågan vilken löparsko som är bäst. Svaret på frågan är att det är olika för alla, men det finns några enkla saker man kan tänka på för att hitta rätt. Börja med att fundera över vilket underlag du ska springa på. Om du helst springer i terräng, i skogen eller på små stigar är en löparsko för trailrunning det allra bästa. En trailsko ger rätt stöd och rätt dämpning, dessutom är de ofta vattentäta eller vattenavvisande för att hålla dina fötter torra även när det är blött i skogen. För den som springer på asfalt, grusväg eller annat hårt underlag behövs ofta inte ett vattentätt membran. Här räcker det med en ”vanlig” löparsko. Fördelen med det är att en vanlig löparsko är lättare än en trailsko, vilket är skönt.

    Löparskor med Gore-Tex

    Ofta är det membranet Gore-Tex som finns i trailskor, men det finns också liknande membran. Det smarta med Gore-Tex är att det släpper ut överskottsvärme från foten trots att de är vattentäta, vilket gör att du kan svettas och ändå hålla dig torr.

    Löparskor för breda fötter

    Många personer med breda fötter har svårt att hitta bra löparskor. Vilka löparskor är breda? I till exempel Icebugs sortiment finns extra breda löparskor med bred tåbox så att du får gott om plats med både fot och tår.

    Vad är drop hos löparskor?

    Kanske har du sett att en löparsko har ett visst drop, men inte vet vad det betyder? När man väljer löparsko är det viktigt att välja en sko som passar just ditt naturliga löpsteg bäst. Drop är ett mått på hur mycket högre hälen är i förhållande till tårna när du har foten i skon, ofta mäts drop i millimeter. För den som gillar att springa barfota kan det vara bra att leta efter löparskor med drop 0 mm, till exempel, eftersom då är droppet samma som när du är barfota. Genom att välja ett drop som passar dig minskar du risken för värk och skador. Många löparskor har ett drop på 7 mm eller mer, vilket passar den som sätter i hälen först. 6 mm drop eller mindre, ett lågt drop, passar bäst för den som sätter i tårna eller mellandelen på foten först.

    Är löparskor bra att gå i?

    Många undrar om det går bra att promenera i löparskor, och visst går det även om det inte är optimalt. En promenadsko är stabilare och ger bättre stöd för foten för den som gillar långa promenader. En vandringssko kan också vara ett bra alternativ, här har till exempel Hoka One One flera modeller med riktigt skön dämpning som är skonsamma för kroppen. En stabil sko är viktigt för den med dåliga knän, då minskar belastningen och risken för skador eller fall. Detta är särskilt viktigt att tänka på när det kommer till löparskor för äldre.

    Pronation & supination

    Kanske har du hört talas om pronation och supination? Det är vinkeln mellan ditt skenben och fot när du springer. Så länge du inte får ont när du springer är det inget som behöver korrigeras eller tas i akt när du väljer löparsko.

    Läs mer
    Filter
    45 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress