Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Sovsäckar barn

    Ska du ut och vandra med barn? Eller tälta med barn? Ska ditt barn ut på sin första hajk med scouterna? Så roligt, det kommer bli ett äventyr att minnas länge! Välj sovsäck till ditt barn eller ungdom med stor omsorg så att det blir en god natts sömn i tältet även om det skulle bli kallt på natten. Om ditt barn sover utomhus på förskolan även i minusgrader krävs också en riktigt varm och skön sovsäck. Hos oss på Naturkompaniet hittar du sovsäckar för barn och junior i både dun och syntet.

    Sovsäckar för barn av dun & syntet

    Men hur ska man tänka kring dun och syntet? Är en dunsovsäck alltid bättre, eller hur ska man tänka? Kort sagt kan man säga att en syntetsovsäck är billigare än en sovsäck i dun, men väger lite mer. Den är också lite med slitstark. Syntet är inte lika känsligt för väta som dun, men värmer inte heller riktigt lika mycket. Dun ger en fluffigare och ”lyxigare” känsla. En sovsäck i syntet kanske är bättre under vår, sommar och höst om den riskerar att bli blöt medan en dunsovsäck är att föredra på vintern.

    Vilken sovsäck är bäst för barn?

    Vi får ofta frågan vilken sovsäck som passar bäst för barn, men det finns inget entydigt svar på det. Precis som för vuxna är det mycket som spelar in. Barnets längd, till exempel. Det ska finnas gott om plats i sovsäcken så att det finns luft som kan värmas upp. En trång sovsäck värmer inte alls lika bra. En för stor sovsäck är inte heller bra. Då är det svårt för barnets kropp att värma upp hela, dessutom blir det extra vikt att bära med sig eftersom sovsäcken då är onödigt tung. Fundera över när barnet ska använda sovsäcken. Är det mest under sommaren, eller kanske även att ta med när barnet sover över inomhus hos en kompis? Då behövs förstås inte en så varm sovsäck. Vissa sovsäckar kan lätt göras om till ett mysigt täcke, vilket är ett smart alternativ. Men om du planerar att tälta med ditt barn under vintern krävs en ordentligt varm sovsäck. Tänk på att testa en natt först innan du ger dig ut på en längre vandring i minusgrader med ditt barn, även om du själv är en van vintervandrare. Men det är inte bara själva sovsäcken som spelar roll för upplevelsen. Genom att komplettera med sovsäcksliner, till exempel, kan du öka på temperaturen och val av liggunderlag som skydd mot markkylan spelar också stor roll. Och se till att barnet alltid sover i kläder som ett mjukt underställ, ullstrumpor och mössa.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress