Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (20)
    R-värde
    till
    ok
    Längd / cm
    till
    ok
    Bredd / cm
    till
    ok
    Höjd / cm
    till
    ok
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    Liggunderlag

    Är det viktigast för dig att ditt liggunderlag till varje pris har så låg vikt som möjligt eftersom du ska bära det långt, eller är en tjock variant som man pumpar upp det du söker? Vilken längd behöver du ha på liggunderlaget för att sova gott i ditt tält? Hos oss hittar du allt från superlätta liggunderlag som tar minimal plats och vikt i packningen till uppblåsbara isolerade liggunderlag som ger högre sovkomfort. Många kommer i flera olika längder.

    Stort utbud av liggunderlag

    Vi har ett stort utbud av liggunderlag för både långa och korta äventyr, välj bland liggunderlag från till exempel Sea To SummitExpedTherm-a-Rest och Mountain Equipment.

    Vill du ha mer information? Läs vår guide om hur du väljer liggunderlag.

    Liggunderlag för vinter

    Det är lätt att fokusera på att ha med sig varma sovsäckar när man sätter upp sitt tält när det är kallt ute, men för att hålla dig varm behöver du dessutom bra liggunderlag. Om du har tänkt tälta på vintern är det klokt om du använder två liggunderlag för bästa komfort. En vanlig kombination är ett tunnare liggunderlag underst i cellplast som isolerar mot markkylan och ett uppblåsbart med isolering. Isolerade liggunderlag ska man aldrig blåsa upp med munnen eftersom fukten i utandningsluften kan skada liggunderlaget. Vissa liggunderlag är självuppblåsande, köp annars till en pump. Här nedan hittar du, förutom liggunderlag, både pumpar och reparationskit.

    Liggunderlagets R-värde

    Ett bra liggunderlag förbättrar tältupplevelsen på flera olika sätt. Dels blir det mjukare och skönare att sova och dels skyddar liggunderlaget mot kyla och fukt från marken.

    För att kunna välja rätt liggunderlag för rätt aktivitet och årstid kan du jämföra R-värden. R-värdet är ett mått på isoleringsförmåga (R för resistence, eller motstånd). Ju högre R-värde, desto bättre motstånd mot markkyla. Tidigare har R-värden mätts enligt olika standarder. Från och med 2020 måste de dock mätas enligt en gemensam standard. Detta för att du som kund enklare ska kunna jämföra R-värdet mellan olika märken och produkter, ofta kan du se märkningen utanpå fodralet. Mätningen utförs på ett av en handfull ackrediterade testcenter.

    Läs mer
    Filter
    44 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress