Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Gore Wear

    Varumärket Gore Wear står för högkvalitativa, mycket funktionella cykelkläder för dam och herr. Cykelkläderna ger perfekt skydd mot vind och regn och har bra andningsförmåga. 2018 gick Gore Bike Wear och Gore Running Wear samman och bildade det “nya” företaget Gore Wear.

    Cykelkläderna är tillverkade i material med hög kvalitet, har speciellt anpassad design för cykling och genomtänkta funktioner. För att ge bästa tänkbara synlighet har de flesta produkter välplacerade reflexer. I produktbeskrivningarna finns förkortningar som C3, C5 och C7 där C står för ”cycling” och siffrorna för aktivitetsnivå. 7 står för “expertnivå” och högsta krav, 5 för “avancerade” med höga krav och 3 för ambitiösa fritidsmotionärer.

    Produktion & hållbarhet

    Gore Bike Wear kommer från företaget “W.L. Gore & Associates”, som framför allt är välkänt för sitt vattentäta Gore-Tex-membran. Den första produkten från Gore Bike Wear, som vid grundandet 1985 fortfarande hette "Gore-Tex Bike Wear" var just en ventilerande vind- och vattentät jacka med förlängt ryggparti för cykling. 1992 introduceras jackor och byxor med Gore Windstopper-membran och även detta vindtäta, ventilerande membran kommer från Gore. Membranet finns numera i olika varianter och används i mängder av softshelljackor och byxor. 1993 kom Gore Bike Wear ut på marknaden med sina första byxor och tights och därefter avlöser framgångsrika kollektioner varandra år efter år. Trots sitt amerikanska ursprung, fanns Gore Bike Wear i Europa först. Det var inte förrän 2002 det gick att köpa Gore Bike Wear i USA. Gore Wear följer högsta kvalitetsstandarder och är i framkant vad gäller trendskapande innovationer.

    Huvudkontor

    Gore Wear har sitt huvudsäte i Newark, USA.

    Var tillverkas produkterna från Gore Wear?

    Företaget tillverkar produkterna i olika länder, bland annat Kina, Vietnam, Marocko, Turkiet, Italien och Rumänien. Produktionsanläggningarna för Gore-Tex och Windstopper-laminat ligger i USA, Storbritannien, Tyskland, Kina och Japan.

    Hur kontrollerar Gore Wear produktionsvillkoren?

    För Gore Wear är produkternas kvalitet och tillverkningsprocess mycket viktiga. Därför lägger företaget stor vikt vid att välja ut sina producenter med omsorg. Dessa partnerföretag måste uppfylla höga krav på arbetsförhållanden och miljö. Gore Wear förlitar sig inte bara på lagar, utan har satt en global standard som gäller i alla fabriker. Företaget kontrollerar regelbundet att dessa krav följs. Utöver detta gick företaget med i Fair Labor Association (FLA) år 2012 och ackrediterades 2017. Det understryker ytterligare viljan att uppfylla högsta krav på arbetsvillkor och miljöstandard.

    Hur arbetar Gore Wear med hållbarhet?

    Grunden för Gore Wear är lång livslängd. De använder uteslutande utvalda material av hög kvalitet som håller länge, för ju längre produkten håller desto bättre blir det ekologiska fotavtrycket. 2017 tillkännagav W.L. Gore & Associates att deras produkter kommer vara PFC-fria (membran och impregnering) från och med slutet av 2020, speciallaminat från 2023. Det är en mycket god nyhet i fråga om hållbarhet.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress