/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Icebreaker

    Icebreaker grundades 1994 på Nya Zeeland och är specialister på kläder i merinoull. Från bergen på södra ön införskaffas den bästa merinoullen från certifierade farmare. Icebreaker producerar sedan sina produkter med den senaste teknologin i en etisk- och miljömässig process. Sortimentet sträcker sig från sportiga underkläder till sköna reseplagg i bästa merinoullskvalitet. Kom in och prova kläder från Icebreaker och upptäck merinoull med alla dess fördelar.

    Fördelar med kläder i merinoull
    Merinoull är designad för att hålla får varma och torra i naturen, men faktum är att merinoull fungerar minst lika bra på oss människor. Fler och fler upptäcker att ull inte behöver vara tungt och “stickigt”. Merinoullen är lätt, mjuk, andas och ventilerar samt är värmereglerande. Det innebär att marinoullen värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt - precis det man behöver inom outdoor aktiviteter och friluftsliv! Dessutom håller sig ull fräscht mycket längre till skillnad från exempelvis syntetmaterial. Icebreaker har både materialen och kunnandet för att ta fram riktigt sköna underkläder, resekläder och outdoorkläder. Merinoullens fantastiska egenskaper: ● Värmer - när det är kyligt ● Svalkar - när det är varmt ● Ventilerar och andas ● Antibakteriellt - Plagg i merinoull behöver inte tvättas ofta Upptäck de mjuka och sköna kläderna i merinoull från Icebreaker hos oss på Naturkompaniet, välkommen!

    Företaget

    Icebreaker är världsledande tillverkare av sport- och fritidskläder gjorda av Merinoull. Merinoull kombinerar de viktigaste fördelarna med syntetiska material (lätta att rengöra och snabbtorkande) med de naturliga fördelar av ull (värme, andas, lukt-resistenta, biologiskt nedbrytbara). För plaggen använder Icebreaker endast handplockade merinoull, som köps direkt från gårdar i södra Nya Zeeland.
    Sedan augusti 2008 har Icebreaker kläder en invändig etikett med ett unikt Baacode nummer. Med det numret kan du spåra ursprunget av ditt plagg.
    Icebreakers motto är hållbarhet och ekonomisk produktion och djurskydd spelar en viktig roll i alla steg av produktionen.
    Produktionen börjar i Nya Zeelandska alperna på de gårdar där Icebreaker har tecknat långsiktiga kontrakt. På så sätt kan både bönderna dra nytta av ett säkert orderläge såväl som företaget, genom leverans av högkvalitativ Merinoull. Företaget väljer noggrant sina partners enligt specifika kriterier. Detta säkerställer en tillräcklig försörjning av djuren, deras frihet från smärta och skydd och komfort, och fåret har möjlighet att visa normala beteendemönster. Produktionen i Shanghai utförs också i stränga miljö- och etiska normer. När ullen tvättas extraheras det återvunna lanolinet och säljs vidare till industrin. Andra produktionsanläggningar använder återvinningsanläggningar för att rensa vatten eller för att bearbeta energi för klimatanläggningen. Dessutom förväntar Icebreaker sina tillverkare att ha rena arbetsförhållanden, frisk luft och en omtänksam arbetsmiljö.

    Läs mer

    Finns i Östersundbutiken (6309.6 km)

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress