Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Icebreaker

    Icebreaker grundades 1994 på Nya Zeeland och är specialister på kläder i merinoull. Från bergen på södra ön införskaffas den bästa merinoullen från certifierade farmare. Icebreaker producerar sedan sina produkter med den senaste teknologin i en etisk och miljömässig process. Sortimentet sträcker sig från sportiga underkläder till sköna reseplagg i merinoull av hög kvalitet.

    Icebreakers kläder i merinoull

    Merinoull är designad för att hålla får varma och torra i naturen, men faktum är att merinoull fungerar minst lika bra på oss människor. Fler och fler upptäcker att ull inte behöver vara tungt och “stickigt”. Merinoullen är lätt, mjuk, andas och ventilerar samt är värmereglerande. Dessutom håller sig ull fräscht längre än exempelvis syntetmaterial.

    Icebreaker använder spårbar ull

    Icebreakers motto är hållbarhet och ekonomisk produktion, och djurskydd spelar en viktig roll produktionens samtliga steg. Produktionen börjar i Nya Zeeländska alperna på de gårdar där Icebreaker har tecknat långsiktiga kontrakt. På så sätt kan både bönderna dra nytta av ett säkert orderläge såväl som företaget, genom leverans av högkvalitativ merinoull.

    Etik & hållbarhet

    Företaget väljer noggrant sina partners enligt specifika kriterier, med fårens välbefinnande i fokus. Detta säkerställer en tillräcklig försörjning av djuren och deras frihet från smärta. Fåren garanteras skydd och komfort och har möjlighet att visa normala beteendemönster. Produktionen i Shanghai utförs också i stränga miljö- och etiska normer. När ullen tvättas extraheras det återvunna lanolinet och säljs vidare till industrin. Andra produktionsanläggningar använder återvinningsanläggningar för att rensa vatten eller för att bearbeta energi för klimatanläggningen. De ställer även krav på sina tillverkare att ha goda arbetsförhållanden, frisk luft och omtänksam arbetsmiljö.

    Icebreakers kläder i merinoull:

    • Värmer när det är kyligt
    • Svalkar när det är varmt
    • Ventilerar och andas
    • Är antibakteriella - ullplagg behöver inte tvättas ofta

    Upptäck de mjuka och sköna kläderna i merinoull från Icebreaker hos oss på Naturkompaniet, välkommen!

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress