/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    BÄR DU FORTFARANDE PLAST?

    För många av oss är svaret, tyvärr, ja.

    Den obekväma sanningen är att plast fortfarande är den dominerande textilen inom mode-och klädindustrin världen över. Enligt försiktiga uppskattningar visar statistiken att hälften av kläderna i våra garderober faktiskt är gjorda av material som härrör från petrokemikalier.

    Sluta bära plast, bär Icebreaker-plagg. Merinoull andas, hämmar dålig lukt, är lättviktig, lättskött, hanterar fukt och reglerar temperaturen.

    Välj 100% merino.

    Läs mer om Icebreaker

    Icebreaker grundades 1994 på Nya Zeeland och är specialister på kläder i merinoull. Från bergen på södra ön införskaffas den bästa merinoullen från certifierade farmare. Icebreaker producerar sedan sina produkter med den senaste teknologin i en etisk- och miljömässig process. Sortimentet sträcker sig från sportiga underkläder till sköna reseplagg i bästa merinoullskvalitet.

    Fördelar med kläder i merinoull

    Merinoull är designad för att hålla får varma och torra i naturen, men faktum är att merinoull fungerar minst lika bra på oss människor. Fler och fler upptäcker att ull inte behöver vara tungt och “stickigt”. Merinoullen är lätt, mjuk, andas och ventilerar samt är värmereglerande. Det innebär att marinoullen värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt - precis det man behöver inom outdoor aktiviteter och friluftsliv! Dessutom håller sig ull fräscht mycket längre till skillnad från exempelvis syntetmaterial. Icebreaker har både materialen och kunnandet för att ta fram riktigt sköna underkläder, resekläder och outdoorkläder.

    Merinoullens fantastiska egenskaper:
    ● Värmer när det är kyligt
    ● Svalkar när det är varmt
    ● Ventilerar och andas
    ● Antibakteriellt - plagg i merinoull behöver inte tvättas ofta

    Spårbar ull

    Sedan augusti 2008 har Icebreakers kläder en invändig etikett med ett unikt Baacode-nummer, det numret gör att du kan du spåra ursprunget av ditt plagg. Icebreakers motto är hållbarhet och ekonomisk produktion och djurskydd spelar en viktig roll produktionens samtliga steg. Produktionen börjar i Nya Zeeländska alperna på de gårdar där Icebreaker har tecknat långsiktiga kontrakt, på så sätt kan både bönderna dra nytta av ett säkert orderläge såväl som företaget, genom leverans av högkvalitativ merinoull.

    Företaget väljer noggrant sina partners enligt specifika kriterier. Detta säkerställer en tillräcklig försörjning av djuren, deras frihet från smärta och skydd och komfort, och fåret har möjlighet att visa normala beteendemönster. Produktionen i Shanghai utförs också i stränga miljö- och etiska normer. När ullen tvättas extraheras det återvunna lanolinet och säljs vidare till industrin. Andra produktionsanläggningar använder återvinningsanläggningar för att rensa vatten eller för att bearbeta energi för klimatanläggningen. De ställer även krav på sina tillverkare att ha goda arbetsförhållanden, frisk luft och omtänksam arbetsmiljö.

    Upptäck de mjuka och sköna kläderna i merinoull från Icebreaker hos oss på Naturkompaniet, välkommen!

    Läs mer

    Finns i Årebutiken (6228.93 km)

    double-arrows-up
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress