Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Skidstrumpor

    Det är lätt att börja frysa om fötterna i pjäxorna om man inte har bra skidstrumpor, dessutom kan man få problem med skavsår eller att strumporna knölar sig. Hos oss hittar du ett väl utvalt sortiment av skidstrumpor som verkligen passar för sitt jobb. De håller dig varma, men släpper ut överskottsvärme om du skulle bli svettig. Dessutom är de slitstarka och har en skön passform som gör att strumpan sitter där den ska. Välj mellan skidstrumpor av hög kvalitet för både dam, herr, junior och barn i flera olika modeller.

    Skidstrumpor för alpin skidåkning hos Naturkompaniet

    Med ett par varma och sköna skidstrumpor ökar chanserna till en härlig upplevelse i backen ordentligt. Det gäller inte minst om du har barn med dig som tröttnar snabbt om de fryser. Hos oss hittar du flera olika modeller så att du hittar just de som passar:

    • Kända märken som Smartwool, Lenz, Icebreaker, Bola och Woolpower
    • Skidstrumpor med dämpning på väl valda ställen som smalben och under foten
    • Långa skidstrumpor som går upp över vaden
    • Korta skidstrumpor
    • Tunna skidstrumpor med mesh för extra god ventilation
    • Riktigt tjocka och varma skidstrumpor
    • Skidstrumpor med roliga mönster
    • Skidstrumpor med kompression (som en stödstrumpa)

    Skidstrumpor med värme

    För den som ofta fryser eller som åker skidor när det är riktigt kallt kan det vara bra med ett par skidstrumpor som har inbyggd värme. Bland Lenz strumpor finns kompressionsstrumpor med batteridrivet värmeelement ovanpå och under tårna. Strumporna är gjorda i merinoull, polyamid och spandex och passar för skidåkning och långa dagar i backen.

    Hur tvättar man skidstrumpor?

    De flesta skidstrumpor är gjorda av ull eller merinoull uppblandat med syntet. Syntet gör att strumpan blir slitstark utan att ullens alla fina egenskaper går förlorade. Ull är ett smart naturmaterial som håller fötterna lagom varma. Det värmer dessutom även om det skulle råka bli blött eller fuktigt av svett eller snö. En annan smart egenskap som ull har är att det renar sig självt, vilket gör att du mycket sällan behöver tvätta dina skidstrumpor av ull. Häng ut dem på vädring så blir de fräscha igen. En god nyhet för dig och dina stugkamrater är att det också är luktreducerande. Ibland kan man förstås känna att strumporna är i behov av tvätt och då är det viktigt att du tvättar den på rätt sätt. En ullstrumpa bör tvättas precis som när man brukar tvätta ull, alltså i låg temperatur och med ulltvättmedel. Det allra viktigaste innan du börjar tvätta är att läsa noga på tvättrådet vad som gäller för just dina skidstrumpor eftersom det kan skilja mellan olika modeller och tillverkare.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress