Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (6)
    Hållbarhetsmärkningar
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Softshelljackor

    En softshelljacka är en lätt jacka som värmer och skyddar mot vind samtidigt som den andas och har god ventilation. Softshellsjackor passar extra bra när man utför utomhusaktiviteter som till exempel paddling, löpning, golf, jakt, cykel, vandring och klättring.

    Softshelljackor för outdoor

    Softshell är ett mjukt, slitstarkt och vindtåligt material som ger stor rörelsefrihet. Samtidigt som det skyddar mot väder och vind är ventilationen god och upplevelsen blir behaglig. Hos oss hittar du ett stort sortiment av riktigt bra softshelljackor herr, softshelljackor dam, junior och barn.

    Vad är en softshelljacka?

    Softshelljacka eller skaljacka, vad ska man välja? Vad är softshell och vad har det för funktion? Skaljacka, vad är det? Vi får många frågor kring regnkläder, softshellkläder och skalkläder. Det är inte helt lätt att förstå skillnaden mellan dem, hur man använder dem, vad de har för funktion och vad som passar för olika aktiviteter. Läs vidare för en kort förklaring om skillnaderna mellan regnjacka, skaljacka och softshellajacka.

    Regnjacka, skaljacka eller softshelljacka – vad är skillnaden?

    Det är inte helt solklart vad skillnaderna är mellan regnjacka, skaljacka och softshelljacka. Vissa plagg hamnar lite mellan de olika beskrivningarna, men det finns några tydliga skillnader. Helt kort kan man säga att en regnjacka är gjort av PU-väv, galon, och är lite styvare. De passar bra för korta promenader till affären eller med hunden. PU-väven håller effektivt vätan ute även under ösregn men andas inte så bra och om du ska utföra en aktivitet där du anstränger dig är det bättre med en skaljacka eller softshelljacka. Skaljackan är vattenavvisande, ibland helt vattentät, och smidig. Ett perfekt alternativ för den som ska vandra eller cykelpendla, till exempel. Skaljackan tar liten plats i packningen och är lätt att ha med sig. Softshelljackan är ännu mjukare och smidigare, men är inte ett helt vattentätt skydd. Den ventilerar bra och skyddar mot lätt regn och svag vind. En softshelljacka är ett skönt alternativ för den som till exempel åker skidor eller klättrar. Softshelljackan kan också användas som ett mellanlager under en skaljacka.

    Softshelljackor hos Naturkompaniet

    I vårt sortiment hittar du många modeller av softshelljackor. Det finns både långa och korta varianter med huva och utan huva, fleecefodrade och ofodrade. Välj bland klassiska färger som svart, blå, brun, gul och grön. riktigt snyggt och funktionellt designade softshelljackor från bland annat Haglöfs, The North Face, Fjällräven, Tierra och Arc’teryx.

    Läs mer
    Filter
    19 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress