/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    VÄLJ RÄTT BRÄNSLE TILL DITT FRILUFTSKÖK

    I våra butiker finner du bränsletyperna nedan. Fråga gärna vår kunniga personal om vilket bränsle som passar just ditt kök och ditt planerade äventyr.

    Gas klassas som farligt gods på grund av explosionsrisk och kan inte skickas per post, du kan därför tyvärr inte beställa det här i webbutiken.

    Hur länge räcker respektive behållare?
    Lite beroende på väderlek som temperatur och vind, vilken gas, brännare och kärl som används och hur de används. Ett effektivt kök som exempelvis Primus Express Stove tillsammans med vindskydd och ett kokkärl med värmeväxlare får bränslet att räcka längre, upp till 50% gentemot ett konventionellt kök.

    Sommartid (1 person)
    • 100g Power Gas räcker för matlagning 2-3 dagar
    • 230g Power Gas räcker 5-6 dagar
    • 450g Power Gas räcker 9-10 dagar
    Vintertid (1 person)
    • 100g Power Gas räcker för matlagning 1 dag
    • 230g Power Gas räcker 2-3 dagar
    • 450g Power Gas räcker 3-4 dagar
    Primus Summer Gas
    Primus Summer Gas är en gasblandning optimerad för sommarförhållanden där temperaturen är högre än 15°C / 60 F. En vanlig gasblandning vid dessa temperaturer gör att de flesta kök kommer vara mindre effektiva, vilket leder till högre bränsleförbrukning än nödvändigt.


    Summer gas 450g
    Summer gas 230g
    Summer gas pierciable 190g
    Summer gas cassette 220g
    Primus Power Gas
    Primus Power Gas är en av de mest mångsidiga 3-säsongs gasblandningar som finns. Den levererar hög effekt under sommar, såväl som vår och höst. Även om temperaturen sjunker till minusgrader kommer denna gas att fungera. Dess mångsidighet gör att den passar situationer där väder- och temperaturförhållanden är osäkra.


    Power gas 450g

    Power gas 230g

    Power gas 100g

    Primus Winter Gas
    När det blir tufft och temperaturen är långt under noll grader fungerar de flesta gasblandningar sämre. Det beror på att flytande gas avdunstar sämre ju kallare det blir. Primus Winter Gas är därför optimerad att fungera även under kalla förhållanden. Genom en kombination av en innovativ insida och den bästa gasblandningen, ger bränslet den extra effekt som behövs för att smälta snö eller förbereda en livräddande måltid.

    I kalla förhållanden minskar behållarens tryck vilket ger konventionella bränslen lägre effekt eller ingen alls. Den innovativa insidan kallad Vapour Mesh kommer att behålla ett högre tryck, vilket gör bränslet mer effektivt. Under ca. 60 minuters användning är den ca 9 % mer effektiv än liknande gasblandningar utan Vapour Mesh™. Efter 120 minuter är den nära 15 % mer effektiv.     Winter gas 450g

    Winter gas 230g
    Allround gas
    Butangas för påfyllning av gaständare samt stormtändare som Primus Powerlighter. Munstycken för olika ventiler medföljer i locket.

    Power Fuel
    Avancerad petroleumblandning som ger en ren förbränning och överlägsen effekt gentemot andra flytande bränslen som t.ex. fotogen, diesel, lacknafta. Detta är tillsammans med bensin det bästa alternativet vid vinterklimat och hög höjd.

    Spritbränsle
    Bränsle för stormkök med spritbrännare.
    Allround gas
    Power Fuel 1L

    Spritbränsle 1L
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress