Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Outlet - kläder & utrustning »

    Cykellampor

    Cykla säkert med bra cykelbelysning. Vi har kompakta men kraftfulla cykellampor från bland annat Cat Eye, Silva och Bookman som ger god synlighet utan att blända mötande trafik.

    Cykellampor med hög synlighet

    För den som cykelpendlar eller på annat sätt cyklar när det är mörkt är cykellamporna otroligt viktiga. Det ska gå att lita på att de fungerar som de ska när du är ute. Hos oss hittar du ett brett sortiment av cykellampor med LED, uppladdningsbara cykellampor, cykellampor som drivs av batteri, dimbara cykellampor, extra starka cykellampor, lätt avtagbara cykellampor och många andra.

    Cykellampor – lagar & regler

    Säkerhet är alltid viktigt och som cyklist är man ganska utsatt i trafiken. Men precis som lika viktigt som det är för cykelpendlaren i storstadens rusningstrafik att synas, lika viktigt är det för den som cyklar i mindre trafikerade områden. Vad är det egentligen som gäller enligt svensk lag när det gäller cykellampor och annan säkerhetsutrustning? Enligt lag måste en cykel alltid ha ringklocka och broms, och alla cyklister under 15 år måste bära cykelhjälm. Cykellampor & reflexer är bara ett krav när det är mörkt. Det här är minimikrav enligt lag för cykellampor i Sverige när det är mörkt ute, och självklart gäller samma regler för barnets barncykel:

    • En baklykta som kan visa rött ljus bakåt och tydligt syns på minst 300 meters avstånd. Baklyktan får vara av en blinkande sort om den blinkar med minst 200 blinkningar per minut.
    • En strålkastare fram med vitt eller gult ljus. Den ska lysa så starkt att man cyklar tryggt i mörker. Det går också bra med en cykellampa fram som kan visa vitt eller gult ljus, men den ska tydligt kunna ses på ett avstånd av minst 300 meter.
    • Röd reflex bak på cykeln
    • Vit reflex fram
    • Vit eller orangegul på sidan

    OBS! En cykelkärra ska ha en röd reflex bakåt, alternativt en baklykta som visar rött ljus.

    Tips! Fäst cykellampor på barnvagnen så syns du och barnet bättre i trafiken när det är mörkt.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress