Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Vandringsstavar

    Att vandra med stavar kräver en viss teknik, men när du väl har lärt dig kommer du att allt oftare vilja ta med dig dem. Hos oss hittar du ett brett utbud av vandringsstavar (även vikbara, hopfällbara vandringsstavar) och från bland annat Black Diamond och Leki. Här finns allt från stadiga vandringsstavar för fjällvandring till ultralätta vandringsstavar för terränglöpning. Vissa modeller är kompatibla med trugor så att du också kan använda dem som skidstavar eller tillsammans med snöskor. I vårt sortiment hittar du även tillbehör och reservdelar av olika slag, som till exempel gummispetsar.

    Vandringsstavar för friluftsliv

    Genom att vandra med vandringsstavar går du inte bara stabilare och minskar risken för att trilla, du avlastar också stora delar av kroppen vilket gör vandringen skonsammare. Att vandra med vandringsstavar kan ta en stund att lära sig, men är väl värt besväret. Den som har fått in rätt teknik kommer att inse fördelarna och inte vilja vandra utan dem igen.

    Vandra med eller utan vandringsstavar?

    En vanlig fundering kring vandringsstavar är när man bör använda dem eller inte. Om du ska ut och fjällvandra, till exempel, blir det ju en extra pryl att ta med. Men just vid fjällvandring där det är ojämn terräng och du antagligen har ganska tung packning på ryggen är ett bra exempel på när ett par vandringsstavar gör vandringen lättare. Genom att ha fyra punkter i marken istället bara dina vanliga två så blir du mer stabil. Det ger en jämnare gång och avlastar både knän och fötter. Det är inte bara i kuperad terräng som ett par vandringsstavar kommer till nytta. Även vid branta uppförsbackar eller nerförsbackar ger de ett bra extra stöd. Under vintern när det kan vara halt är det bra med vandringsstavar som hjälper dig att inte trilla. Om du vandrar med snöskor är det bra med vandringsstavar, många modeller har så att det går att sätta dit trugor. Tillfällen då det inte är bra att vandra med vandringsstavar är till exempel när det finns mycket rötter och stora stenar så att stavarna fastnar. När du är på en dagsvandring på plant underlag med lätt packning kan det kännas som att stavarna inte gör så mycket nytta.

    Får man flyga med vandringsstavar?

    En fråga som ofta kommer upp är hur man bäst transporterar sina vandringsstavar om man ska resa med dem. Alla flygbolag är olika när det gäller handbagage mått & regler, men de flesta tillåter inte en spetsig vandringsstav inne i flygplanet. Välj istället ett par hopfällbara vandringsstavar som går lätt att packa ner i det incheckade bagaget.

    Läs mer
    Filter
    24 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress