Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Scarpa

    Scarpa grundades i Italien är 1938. De insåg tidigt behovet av smarta klätterskor och fick snabbt ett gott rykte om sig för sina högkvalitativa produkter. Från att ha varit ett litet företag i bergen i norra Italien har Scarpa växt till ett världskänt friluftsföretag. Scarpa har varit den alpina sektorn trogen, men under åren har även andra specialiserade områden tillkommit.

    Om Scarpa

    Italien är kända för snygga skor av hög kvalitet och italienska Scarpa är inget undantag. Scarpa är ett familjeföretag som är specialiserat på bergsklättring och klätterskor, men har utökat sortimentet till att omfatta även högkvalitativa, vandringsskor och vandringskängor, trailrunningskor och fritidsskor. Scarpa imponerar med ett högt tekniskt kunnande och en väl uttänkt design in i minsta detalj. Den låga snörningen på många modeller, som är bekant från klätterskor, gör inte bara Scarpas skor och kängor lätta att knyta på ett bra sätt – det har också blivit en signatur för Scarpa som varumärke.

    Hur kontrollerar Scarpa produktionsförhållandena?

    Många av Scarpas produkter är Bluesign-certifierade. Den strikta hållbarhetsstandarden står för en "ren" produkt. Hela produktionslinjen beaktas och utförs så miljövänligt och resurssnålt som möjligt – från råvaror till infärgning, beläggning och avloppsvatten samt arbetsförhållanden.

    Scarpa & hållbarhet

    Scarpas mål är att göra hela produktens livscykel hållbar – från råvarorna till återvinning av produkten. Scarpas väg till hållbar innovation är konkret, har mätbara mål och följer världens mest krävande bedömningsstandarder. Scarpa vill inte bara att själva produktionen är hållbar, de vill också förhindra att produkterna slits ut i förtid. Med lång livslängd på produkterna minskar konsumtion och avfallsproduktion. Scarpa tillämpar innovativa teknologier och processer till förmån för naturen, biologiskt nedbrytbara eller växtbaserade material, miljövänliga vattenbaserade lim och återvunna pappersförpackningar.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress