Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    SIMMS

    På 80-talet såg flugfiskaren John Simms ett behov av att utveckla bättre vadare och tillbehör än vad som då fanns tillgängligt på marknaden. Hans strävan efter innovation ledde till att företaget Simms grundades. Under denna period var de ett av de första företagen i världen att tillverka neoprenvadare som erbjöd mer komfort i form av värme och vattentäthet än de klassiska pvc/galon-vadarna. Neoprenvadarna blev då en viktig del i varje flugfiskares utrustning. 1993 tog Simms ytterligare ett steg i framkant och introducerade vadarbyxor tillverkade i GORE-TEX. Vattentäta vadarbyxor som kunde andas!

    Simms är världsledande inom fiskekläder, skor & utrustning

    Idag är företaget ledande inom produktutveckling av världens främsta och mest innovativa tekniska fiskekläder, skor och utrustning. I Simms sortiment hittar du förutom vadare, fiskejackor, skor, smart förvaring för fiskeutrustning, handskar, fiskevästar, innovativa ryggsäckar och mycket mer! Kvalitet och hållbarhet är viktiga punkter i produktutvecklingen tillika vikten av att de framställs på ett miljövänligt sätt. Att erbjuda praktiska, snygga och högkvalitativa produkter till minimal miljöpåverkan.

    Simms aktiva fiskevårdsarbete

    I USA där företaget är baserat, är Simms involverade i restaureringen av viktiga flodsystem för att skydda och bevara fiskebestånd och söt- och saltvatten. Företaget samarbetar även med, och donerar pengar till, ledande fiskevårdsorganisationer över hela världen för att bevara planetens fiskevatten från överhängande miljöhot. Ett exempel på detta är Simms CleanStream-teknik som minimerar risken att ”liftande” organismer introduceras och kan skada andra biotoper.

    Välkommen att rusta dig inför ditt nästa flugfiskeäventyr med produkter från Simms här på Naturkompaniet!

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress