Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Tvätta Kånken

    Fjällräven Kånken är en fantastiskt mångsidig ryggsäck och en riktig Fjällräven-klassiker som älskas världen över. Vi bär den till skolan, jobbet, skogen, stallet, utflykten, träningen – ja, överallt. En Kånken får vara med om mycket och tål det, men det händer förstås att den blir smutsig. Det händer också att en ny generation lyckligt hittar en Kånken på farmors vind och gärna vill att den ska lukta lite mindre vindsförråd. Hur tvättar man en Kånken? Hur får man bort vinds- eller stallukt? Går det att få bort fläckar från en Kånken?

    Kan man tvätta Fjällräven Kånken?

    Att tvätta Kånken är inte svårt, men regel nummer ett är: tvätta inte Kånken i tvättmaskinen! Vi får ofta frågan om det går att tvätta Kånken i tvättmaskin och svaret är tveklöst nej. Varken färgen eller tyget mår bra av det. Tvätta din Kånken för hand i några enkla steg:

    Det här behöver du för att tvätta Kånken

    • Milt tvättmedel (till exempel Galltvål)
    • En balja eller en diskho med ljummet vatten
    • En mjuk tvättsvamp
    • En plats där Kånken kan lufttorka

    Så här gör du för att tvätta Kånken

    Börja med att hälla lite milt tvättmedel i vattnet och lägg din Kånken framför dig. Doppa tvättsvampen i vattnet och rengör din Kånken med försiktiga rörelser. Använd tvättsvampens mjuka sida och gnugga inte för då kan färgen på väven påverkas. Det går bra att skölja hela väskan i ljummet vatten. När du har tvättat färdigt väskan och sköljt av den låter du den lufttorka. Gör om proceduren vid behov.

    Ta hand om Fjällräven Kånken

    Kånken är en riktig slitvarg och om du tar hand om den kan den hålla i många generationer. Att tvätta din Kånken på rätt sätt är viktigt. Här är fler tips för att din favoritryggsäck ska hålla riktigt länge.

    Packa inte för mycket

    Kånken finns i många storlekar och modeller, välj en som passar just dig. Välj hellre en större storlek än att pressa ner extratröjan så att dragkedjan nästan inte går runt, det sliter på sömmar och dragkedja.

    Packa inte för tungt

    Kånken tål mycket men mår bäst av att inte lastas tungt. För den som använder Kånken till jobbet eller skolan är det frestande att använda det invändiga facket till en dator, men det är inte optimalt och den fickan riskerar att med tiden töjas ut eller gå sönder. En bärbar dator passar bäst i någon av Kånken Laptop-modellerna som har ett speciellt anpassat fack för just laptops.

    Slit inte i dragkedjan

    Om dragkedjan går trögt eller har fastnat – använd inte våld. En dragkedja blir som ny om den blir insmord, vilket du lätt fixar hemma. Olja eller ofärgat läppbalsam fungerar bra.

    Laga din Kånken

    Om det har blivit en reva eller något annat har hänt med din Kånken – laga det direkt så riskerar du inte att det blir större och svårare att reparera! Om dragkedjan kärvar är risken är stor att du frestas att slita onödigt hårt i dragaren så att den eller kedjan går sönder, som tur är går det att laga dragkedjan om olyckan är framme.

    Kånken gillar inte starkt solljus

    Undvik att lägga din Kånken i starkt solljus. En Kånken som exponeras för starkt solljus under en längre tid kan blekna i färgen.

    Ta bort fläckar på Kånken

    Har du fått en oljefläck eller annan fläck på din Kånken som inte går bort med ljummet vatten och milt tvättmedel? Kånken är infärgad med en färg som kan ta skada om du använder traditionella fläckborttagningsmedel, men galltvål är både milt och effektivt. Prova att ta ljummet vatten och lite galltvål på tvättsvampen, rengör försiktigt med mjuka cirkelrörelser. Skölj och låt väskan lufttorka.

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress