Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Dam / Herr / Barn
    Gore-Tex
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Promenadskor

    Ett enkelt sätt att få motion och samtidigt komma nära naturen är att promenera. Välj ett tempo som passar dig och ge dig ut till fots, vi lovar att du kommer hem med ny energi! Här har vi samlat skor som passar extra bra för promenader, allt från kortare promenader med hunden till längre skogspromenader i varierande terräng. Välj bland promenadskor för dam och herr i massor av modeller.

    Promenadskor för breda fötter

    När man väljer promenadskor kan man tänka lite som när man ska välja vandringskänga. Det ska finnas gott om plats för en, kanske två, strumpor och ändå gå att vifta med tårna. Vi är många som har breda fötter och upplever att det är svårt att hitta promenadskor med bred läst där foten och tårna får gott om plats, därför har vi sett till att hitta flera bra alternativ för den som söker extra breda promenadskor. För den med Hallux Valgus finns flera bra och promenadvänliga alternativ bland våra vandringskängor.

    Vilka promenadskor är bäst?

    Det finns inte ett rätt svar på vilka promenadskor som är bäst eftersom vi alla är så olika. Självklart ska dina promenadskor, eller walkingskor som det också kallas, vara sköna och inte skava. En ergonomisk, bekväm, fotriktig och fotvänlig promenadsko gör att du orkar gå längre och ger bra stöd för foten. Den ska också ge stabilitet och dämpning. Stabilitet är viktigt för att du inte ska trampa snett, vilket är lätt hänt på ojämna underlag. För den som oftast promenerar på asfalt är dämpningen extra viktig för att skydda fötter och knän. Dämpningen är också extra viktig för den som lider av artos eller har liknande problem.

    Promenadskor eller löparskor?

    Vi rekommenderar alltid promenadskor för promenader och löparskor för den som springer, men det finns vissa undantag. Om du gärna är ute i skog och mark, går snabbt och lätt på gränsen till att springa, kan en löparsko vara ett bra alternativ. En löparsko ger inte samma stabilitet, men gott om studs i steget. Bland Hoka One Ones skor finns flera luftiga, lätta modeller som kan passa den som tvekar mellan promenadskor och löparskor.

    Snygga & vattentäta promenadskor

    Om du går en rask promenad till och från jobbet och inte vill byta skor när du kommer fram är det inte bara dämpning och stabilitet som är viktigt, det är också viktigt att du känner dig bekväm på jobbet – att dina promenadskor är snygga och fina. Det är också viktigt att de är vattentäta eller vattenavvisande om du behöver gå i regn eller vattenpölar. Här är Gore-Tex ett bra och pålitligt alternativ som dessutom andas, vilket gör att dina fötter håller sig behagligt torra. Om det regnar mycket är ett par gummistövlar alltid att föredra. På vintern kan det bli riktigt halt och det är lätt att halka när man är lite trött och stressad på väg till jobbet. Välj ett par grova, dubbade eller andra halkfria fodrade promenadskor så går du tryggt och säkert, till exempel från Icebug. Självklart fungerar de även perfekt för promenader på stigar i skogen, utflykter och annat friluftsliv i vår vackra men ofta blöta natur.

    Läs mer
    Filter
    30 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress