Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (5)
    Gore-Tex
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Vandringskängor

    Ett par bra vandringskängor ska inte bara vara sköna och ge bra stöd åt foten, de ska också tåla både hårt slitage och skiftande väder. I vårt sortiment av vandringskängor hittar du väl utvalda modeller som håller länge från bland annat Lundhags, Crispi, Hanwag och Dolomite. Här finns mycket att välja på för både promenaden med hunden på asfalt och för fjällvandring i Alperna, för smala fötter och för breda fötter. Se vårt breda utbud av vandringskängor dam, vandringskängor herr och vandringskängor för barn.

    Vandringskängor för fjällvandring

    Ska du ge dig ut på din första fjällvandring? Eller kanske har en annan längre vandring inplanerad? Så härligt! På en vandring är det otroligt viktigt att fötterna mår bra, de ska må bra hela vandringen för att du ska kunna njuta så mycket som möjligt av upplevelsen. Ett par torra, lagom varma fötter med rätt stöd mår bra. När du ska välja vandringskängor är det viktigt att tänka på att det är gott om plats inne i kängan. Det ska gå att få plats med ett par tjocka strumpor, gärna två par, och ändå gå att vifta med tårna. Genom att ha dubbla strumpor i dina vandringskängor minskar du risken för skoskav. Prova att gå omkring hemma innan du bestämmer dig.

    Vandringskängor för breda fötter

    Alla fötter ser olika ut och vi möter ofta personer som har svårt att hitta breda vandringskängor med bred läst och bred tåbox. Kanske lider du av Hallux valgus? Alla ska kunna hitta ett par riktigt bra och sköna vandringskängor oavsett hur foten ser ut, anser vi, och därför lägger vi stor vikt vid att erbjuda ett brett sortiment av vandringskängor för att du ska hitta rätt kängor till just dina fötter. Flera märken, bland annat Hanwag, har utvecklat vandringskängor i flera olika läster. Här finns tillochmed en specialvariant för alla med Hallux valgus som har underlättat för många som vill ut i naturen men har upplevt det svårt att hitta rätt vandringskänga.

    Vilka vandringskängor är bäst?

    Eftersom alla fötter ser olika ut, precis som alla förutsättningar och vandringar ser olika ut så finns det inte bara ett svar på frågan om vilken vandringskänga som är bäst. En lätt vandringskänga med mjukare sula passar den med lite packning, medan en stabilare känga ger bättre stöd för den med mycket packning. Den som ska vandra i nordiskt växlande klimat kan behöva en vandringskänga med ett vattentätt eller vattenavvisande membran som till exempel Gore-Tex. Gore-Tex andas på ett bra sätt och släpper ut överskottsvärme samtidigt som det hindrar fukt utifrån att komma in. Gore-Tex håller dina fötter torra även om det är blött ute, och även om du svettas om fötterna. För den som ska vandra tidig vår eller sen höst kan en fodrad vandringskänga vara det bästa alternativet, medan den som ska vandra i varmt klimat kan föredra en luftigare känga med extremt bra ventilation.

    Vikten av bra strumpor i vandringskängorna

    Ett par bra vandringskängor är viktigt, men ofta glömmer vi hur viktigt det är att vandra i bra strumpor. För bästa komfort rekommenderar vi vandringsstrumpor i två skikt, året runt. En tunn välsittande liner-strumpa, gärna i tunn och mjuk ull, närmast foten som hjälper till att transportera ut fukt och skapa ett behagligt klimat. Utanpå liner-strumpan en porösare socka som fungerar som "boot fitting", dvs fyller ut skon och gör den behagligare. Dessa två lager motverkar friktion som kan leda till skavsår och blåsor. Strumpor i Merinoull värmer även när det är fuktigt, svalkar när det är varmt och kliar inte. De har även en naturlig antiodörfunktion som motverkar dålig lukt. Torra fötter är glada fötter.

    Vandringskängor som håller länge

    Ta hand om dina kängor på samma sätt som du bör vårda skor & kängor. Ett par vandringskängor håller längre med hjälp av lite kärlek och omtanke. Genom att rengöra och fetta in/vaxa dem så håller de i många säsonger.

    Läs mer
    Filter
    131 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress