Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Ett grönare val
    • (2)
    Gore-Tex
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Vinterkängor

    Med ett par varma och bra vinterkängor på fötterna är du redo för vinterns alla utomhusaktiviteter. Hos oss hittar du sköna, snygga, varma vinterkängor med bra grepp i många olika modeller. Välj bland märken som Sorel och Icebug.

    Vinterkängor för friluftsliv med bra grepp

    Plötsligt går temperaturen ner under nollan och det är halt på trottoarerna. För att gå tryggt på is och snö är det viktigt att hitta ett par vinterkängor med riktigt bra grepp. Grova, smarta mönster och gummiblandningar ger bra grepp. Om man ofta går på is, är äldre, gravid eller av annan anledning lite ostadig på benen finns fler knep att tillgå. Icebug är en skotillverkare som tagit fasta på halkfria vinterkängor och har riktigt bra, fotriktiga, fotvänliga, snygga vinterkängor som man står stadigt med även på is. En greppteknologi som de har utvecklat heter BUGRIP®. Modellerna med BUGRIP® har en yttersula som är gjord av en gummiblandning med integrerade dubbar av karbidstål.

    Vilka vinterkängor är varmast?

    Det finns inte ett rätt svar på vilka vinterskängor som är varmast, det är många olika parametrar som spelar in. För den som ska vara ute i extrem kyla kan det behövas upp till tre par ullstrumpor och för att det ska blir varmt och skönt behövs gott om plats för luft som kan värmas upp och gott om plats att röra på tårna. Därför är en av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska köpa ett par vinterkängor för en expedition eller resa till ett kallt klimat är att välja en känga med gott om plats. En annan viktig sak är sulan. För att hålla markkylan borta behöver sulan vara tjock. Lägg gärna i en lös iläggsula för extra isolering. För den som ska sova ute under vintern kan det vara praktiskt med en lös innersko som går att ta ut och torka under natten.

    Bland våra vinterkängor:

    Läs mer
    Filter
    Ett grönare val
    • (2)
    Gore-Tex
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress