Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »
    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    Cykellås

    Om du vill undvika att din cykel blir stulen bör du alltid se till att den är ordentligt låst. Hos oss hittar du ett väl utvalt sortiment av cykellås av olika modeller från bland annat Abus. Här hittar du bland annat cykellås med kod, cykellås med nyckel, bygellås och lås med kätting i härdat stål. Alla Abus cykellås är godkända och säkra för att du ska kunna känna dig trygg med att din cykel står kvar där du lämnade den.

    Cykellås för cykelpendling

    Att kunna cykla till jobbet eller skolan ger både motion och stor frihet. Se till att du har allt du behöver innan du ger dig iväg som till exempel cykelhjälm, cykelpump, cykelväska eller cykelryggsäck och ett riktigt bra cykellås. Hos oss hittar du, förutom all utrustning du behöver för cykling, ett brett sortiment av väl utvalda cykellås i olika modeller. Här hittar du bland annat:

    • Kabellås. Kabellåsen erbjuder ett lågt till medelstort stöldskydd. Ju tunnare stålkabeln är, desto lättare, mer kompakt och behändigare blir naturligtvis cykellåset. Samtidigt blir det desto lättare att skära igenom med rätt verktyg. Kabellås är därför en bra lösning för att bara säkra din cykel under kortare stunder eller för att låsa fast cykelhjälmen eller annan utrustning. Det finns kabellås som du låser med en kod som du själv väljer, men också modeller med nyckel.
    • Kedjelås. Kedjelås av härdade stålkedjor är tunga och väger ibland mer än 2 kg, men erbjuder i gengäld ett starkt stöldskydd. Det är inte så lätt att skära upp ett cykellås av kedjor med en skärmaskin.
    • Viklås och bygellås. Viklås och bygellås i härdat stål är oftast den säkraste varianten eftersom materialet är särskilt okänsligt vid bearbetning med verktyg och knappt har några svagare punkter. Många modeller har fästen som gör det praktiskt att fästa ditt cykellås på din cykel medan du cyklar.

    Vilket cykellås är bäst?

    Cykeltjuvar använder i genomsnitt cirka tre minuter för att försöka knäcka ett cykellås och stjäla en cykel, tar det längre tid ger de oftast upp. Visserligen är inget cykellås helt stöldsäkert, men de högkvalitativa låsen i vårt sortiment är svåra att bryta upp även för professionella cykeltjuvar och avskräcker i många fall ifrån att ens försöka. Vi får ofta frågan om vilket cykellås som är bäst, men det är svårt att svara på. Självklart är en grov och rejäl kätting svårare att forcera och därför säkrare än en tunnare kedja, men det är också en fråga om hur tungt du vill bära med dig. Fråga dig också om du helst vill låsa med nyckel eller om det känns bättre med en kod. Är det lättare för dig att hålla reda på en nyckel eller att komma ihåg en kod? Här är vi alla olika. Abus har försett alla sina lås med en siffra som anger vilken Abus security level just det låset erbjuder, du ser tydligt på våra produktsidor vilken nivå just det lås som du väljer har.

    Läs mer
    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress