Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Fiskespön, fiskerullar & combos

    Vi har allt som bäddar för ett lyckat flugfiske och här finner du fiskespön, fiskerullar och combos för både nybörjare och proffs, från friluftsmärken som Vision och Waterworks-Lamson.

    Fiskespön, rullar & combos för flugfiske

    Nedan presenteras moderna och välkomponerade flugspön med varierande aktion, utvecklade för en optimal fiskeupplevelse. Flugfiskespön för streamerfiske, fulugfiskespön för havsöring… Helt enkelt fiskespön som ger ren fiskeglädje. 

    Vidare erbjuder vi högkvalitativa och stabila flugfiskerullar med hög linupptagningshastighet och med smarta finesser. Vi har även combos, färdiga set för flugfiske, komplett med smidigt spö, rulle och lina, redo att användas direkt.

    Vilken klass ska jag välja på mitt flugfiskespö?

    Flugspön finns i klasser från 1 till 14. Vilken klass du ska välja på ditt fiskespö beror på vilken fisk du ska fiska, storleken på vattnet eller storlek på flugan som du ska kasta. Klasserna är satta utefter vikten på linan som spöt kan hantera.

    • Klass 2 till 4 passar om du ska fiska mindre fisk i bäckar och åar med små torrflugor och nymfer. 
    • Klass 5 till 7 är de vanligaste spöna. De är bra när du vill fiska öring, harr, regnbåge och kustöring. Spön med klass 5 och 6 brukar rekommenderas till normalt fiske med torrflugor, mindre streamers och nymfer. För större flugor och tuffare förhållanden, som vid älvar, större åar och utefter kusten, är spön i klass 6 och 7 lämpliga. 
    • Spön i klass 8 upp till 10 är lämpliga om du ska fiska efter större fisk som exempelvis gäddor, eftersom du vill kunna kasta större och tyngre flugor med ett kraftigare mothugg som kan sätta sig i gäddans hårda mun. Då är spön med en högre klass vad du söker, som klarar att både kasta och sedan drilla fisken.
    • Spön i klass 10 upp till 14 används framförallt till fiske i tropikerna, men även vid fiske efter sej, hälleflundra och torsk.
    Läs mer
    Filter
    63 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress