Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Kåsor & muggar

    Att sätta sig på en mossig sten vid en sjö med sin termos, hälla upp en kopp kaffe och njuta – det är för många det absolut lyxigaste man kan vara med om. Att köra vattenflaska och hälla upp en kopp vatten funkar utmärkt för den som föredrar det också. Hos oss hittar du kåsor och muggar som passar just för äventyr som vandring och friluftsliv. Välj bland rostfria muggar av stål med rolig och tänkvärd text från Lemmel (kanske den perfekta presenten tillsammans med en förpackning lemmelkaffe), fina emaljmuggar, praktiska plastkåsor och mycket mer.

    Tips: se även våra smarta termosmuggar för den som vill ha med sig varm dryck hemifrån på morgonen.

    Kåsor & muggar av trä för friluftsliv

    När man är ute på en längre vandring får man ofta en relation till sin kåsa. Kanske har man den hängande på ryggsäcken eller i bältet, lätt tillgänglig för en slurk i nästa fjällbäck. Kanske har samma kåsa varit med på flera äventyr, sett samma hisnande utsikter som dig, värmt dig med kaffe efter en dramatisk tältresning i ösregn. Den sortens kåsa är ofta gjord av trä, kanske björk. Trä känns mjukt mot handen och munnen, dessutom är det tåligt och miljövänligt. För den händige går det att göra en kåsa själv, annars finns det fina träkåsor i vårt sortiment – en jättefin present till någon som ska ut på ett äventyr.

    Kåsor & muggar av plast från Wildo

    Plast är lätt, tåligt och ett praktiskt alternativ när man är på en vandring eller utflykt. Wildo har tagit fram ett brett sortiment av kåsor och muggar i olika storlekar och härliga färger. En stor kåsa är perfekt att äta mat ur och fungerar som en tallrik. Wildos kåsor är lätta att ta med sig överallt, dessutom går de att stapla i varandra om man är många och tar på det sättet otroligt lite plats. Har du upptäckt de smarta vikkopparna? De går att vika ihop till halva storleken så att de till och med får plats i byxficka! Wildos kåsor görs i många olika färger så att det är lätt att hålla reda på sin egen. Undvik att diska dem i diskmaskin så håller de riktigt länge. Plast är lätt och tåligt, en kåsa i plast går snabbt och lätt att packa ner. Med en kåsa och en spork i packningen kommer man långt!

    Vad är en kåsa?

    Ordet ”kåsa” kommer från nordsamiskans ”guksi” och avser ett kärl med handtag att dricka eller äta ur. Kåsans ursprung går långt tillbaka i tiden, men idag är ordet starkt förknippat med friluftsliv. Från början var kåsorna gjorda av trä, men numera finns kåsor i en mängd olika utföranden och material. Hos oss hittar du en mängd olika kåsor för olika ändamål. De finns både i ett litet format för dryck, och i stora format för mat. 

     

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress