Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Tändstål & tändare

    Det finns många sätt att göra upp eld på och alla har nog sitt eget favoritknep för att få det att börja brinna. Att ha med sig ett tändstål eller tändstickor i packningen underlättar ordentligt. Här har vi samlat alla våra smarta tillbehör för att göra upp eld.

    Tändstål & tändare för friluftsliv

    Att göra upp eld med tändstål kräver lite övning, men när du väl lärt dig så är det ett effektivt sätt att göra upp eld på. Kom ihåg att elda säkert i naturen. Välj alltid en garanterat eldsäker plats och elda inte om det blåser mycket eftersom gnistor kan fara iväg och sprida elden. Ha noga koll på vad som gäller där du ska elda, olika områden har olika regler. Sluta lägga in ved en stund innan du tänker avsluta ditt eldande så att elden hinner brinna ut helt innan du går därifrån. Ha alltid elden under uppsikt och ha en hink vatten nära till hands. Släck elden ordentligt innan du går därifrån.

    Så här gör du upp eld med eldstål

    Vet du hur man gör upp eld? Det är lite tålamodskrävande, men ger stor tillfredsställelse när det lyckas. Att laga mat ute över öppen eld är roligt, och allt smakar så gott!

    1. Samla tändmaterial, till exempel fnöske och torr ved i olika storlekar.
    2. Håll tändstålet nära fnösket och dra stålbrickan mot tändstålet så att det bildas gnistor.
    3. När en liten låga har bildats slutar du använda tändstålet, blås i stället försiktigt på lågan.
    4. Mata på med mer ved.

    Tändstål, tändare & tändstickor

    Att samlas kring en eld på vandringen eller utflykten är otroligt mysigt. Elden ger både värme och är en plats för spännande matlagning, eller för att göra varm dryck som till exempel kokkaffe. Hos oss hittar du allt du behöver för att göra upp eld på ett säkert sätt i naturen. Här hittar du bland annat:

    • Tändstål
    • Stormtändstickor
    • Tändstickor
    • Stormtändare
    • Braständare
    • Tändare
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress