Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Tarp & vindskydd

    Det är lätt att tänka att tältet alltid är det allra bästa att ha med sig när man ska övernatta utomhus, men det finns många andra smarta alternativ. Kanske har du redan provat att sova ute i hängmattor & hammockar och upptäckt hur skönt det är att slippa bära med ett tält? Prova att komplettera din hammock med en tarp så kan du använda den under en längre säsong. Hos oss hittar du tarpar, vindskydd och vindsäckar i olika storlekar och material.

    Tarpar, vindskydd & vindsäckar för friluftsliv

    En hammock väger inte mycket och går att sätta upp överallt där det finns träd, men ibland kan det kännas lite oskyddat från väder och vind. Om du vill sova i en hammock trots att det blir lite kyligare eller regnar kan du lätt komplettera den med en tarp. Tarpen bildar ett tak över hammocken så att du sover i skydd för regn och vind, men behåller den härliga frihetskänslan som hammocken ger. Det går förstås också bra att använda tarpen som tak när du sover på ett liggunderlag på marken sommartid, eller som skydd vid lägret när du lagar mat. Tarpen kan också användas utanför tältet när det regnar eller blåser för att skapa ett skyddat uterum och lite mer plats att vara på. Att sova i ett vindskydd är också ett sätt att undvika tung vikt i packningen. Med ett vindskydd får du skydd mot mygg, vind och sol – men också mot sand som yr om du tältar på en strand. En vindsäck är inte ersättning för ett tält, men är viktig ur säkerhetssynpunkt. Om du är ute på vintern kan det plötsligt blåsa upp, då blir vindsäcken en varm och skyddad plats för dig och ditt sällskap där ni kan vänta ut stormen.

    Vad är en tarp?

    En tarp är som ett vattentätt eller vattenavvisande tak, eller en presenning som du snabbt och lätt spänner upp till skydd mot regn och vind. Men kan man inte bara köpa en presenning och ta med sig, då? Det är ju billigare? Det stämmer att en presenning är billigare, men tarpen har många fördelar. Tarpen är mycket lättare och smidigare än en presenning att ha med sig i packningen. Dessutom har den smarta spännen, linor och markpinnar som gör den lätt att spänna upp den nästan var som helst.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress