Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Paddlar

    I vårt sortiment av paddlar finns det modeller som är anpassade för exempelvis kajaker, kanoter, SUPpar och gummibåtar. Välj en paddel efter behov och paddelteknik och du får en paddel som förhöjer och förbättrar upplevelsen på vattnet.

    Vi har noggrant valt ut paddlar från tillverkare som Nortik och Starboard, för att du ska få en paddel som har hög användarvänlighet, slitstyrka och komfort.

    Så väljer du rätt paddel

    Man kan generellt säga att ju lättare din paddel är, desto mer kommer den att bespara dina armar och axlar. Hur ser din paddelteknik ut – har du hög eller låg paddelföring? Om du till exempel ska surfa eller motionspaddla har du troligen högre paddelföring och därmed är en kortare paddel att föredra. Turpaddling, däremot, innebär oftast en lägre paddelföring och då är en längre paddel lämplig. Paddelns längd och bladets storlek, liksom kajakens bredd och din längd påverkar också hur pass ansträngande paddlingen blir fysiskt. Blir man lätt trött och får problem med mjölksyra kan det hjälpa att minska på längden på paddeln och storleken på bladet.

    • Platta blad är lättanvända och enkla till sin utformning. Däremot kommer du att få ta i mer för att ta dig framåt och paddeln kan vibrera om du tar i för hårt. Paddlar med platta blad passar dig som är nybörjare eller som bara vill paddla i lugna vatten för nöjes skull.
    • V-formade blad passar dig som gärna paddlar på tur eftersom de ger hög komfort och är lätta att paddla med, de ger en jämn och stabil fart.
    • Grönlandspaddel ger god fart men kräver betydligt fler paddeltag. Därmed får du mindre belastning.
    • Skålade blad kan vara alternativet för dig som är en van paddlare. De ger bra grepp, kraft och fart i vattnet, men för att den ska prestera optimalt måste den hållas rätt.
    • Vingformade blad är utformade för rak paddling i hög fart. Den passar dig som har kommit långt med din paddlingsteknik och är van vid att hantera paddlar som kräver rätt hantering.
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress