Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Kanoter

    Med en kanot glider du ljudlöst fram över vattnet, kan beskåda naturlivet riktigt nära utan att störa och du kan stanna till när du vill. Det fina med kanoter är att alla kan paddla dem, nybörjare som proffs.

    Att paddla kanot är en naturupplevelse utöver det vanliga och på Naturkompaniet finner du allt du kan tänkas behöva för ditt nästa kanotäventyr. Vi har valt ut kanoter från kända märken>, som samtliga utlovar högsta komfort och smidighet. Glöm inte paddlar och flytvästar.

    Vilka är skillnaderna mellan kajak & kanot?

    I Sverige går kanadensare, SUPpar och kajaker under samlingsnamnet kanot, vilket är en term för smala vattenfarkoster, som förs fram med muskelkraft. Kanadensare är en helt öppen kanot, som paddlas med en enbladig paddel, medan kajaken har ett täckt däck, flera sittbrunnar och som förs fram genom en dubbelbladig paddel. I en kajak sitter du i regel på ett mycket lågt säte och lutar dig mot ett ryggstöd, medan du i en kanot sitter på en upphöjd sits och därmed kommer längre ifrån vattenytan. SUP är en form av surfingbräda, men som är större och enklare att hantera. På en SUP står du upp och paddlar dig fram.

    Vilka vattendrag är bäst för en kanot?

    Det krävs stor skicklighet att manövrera en kanot, kanadensare, i sjögång, i forsande vatten eller under hård vind. En kanadensare är perfekt att paddla i åar och mindre vattendrag.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress