Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Jaktkängor & jaktstövlar

    Hos oss hittar du tysta, lätta, stabila jaktkängor och jaktstövlar för olika typer av jakt som håller i alla väder och många säsonger. Välj bland det allra bästa från kvalitetsmärken som Hanwag, Crispi och Lundhags. Beställ snabbt och enkelt det som passar dig, online hos oss.

    Att välja jaktkängor & jaktstövlar

    Det allra viktigaste när det kommer till alla typer av kängor och stövlar som du planerar att gå en längre sträcka i är förstås passformen. Det är inte roligt att jaga eller vandra i kängor som skaver, eller är för stora. Tänk på samma sätt som när du ska välja vandringskänga. Prova noga innan du slår till och se till att du använder jaktstrumpor för att upplevelsen ska likna den i fält så mycket som möjligt.

    Mjuk, styv & mellanstyv sula

    Vilken styvhet på sula passar bäst på en jaktkänga? En mjuk sula gör det lättare att smyga tyst medan en styvare sula ger dig mer stöd. Eftersom man ofta går med packning och i ojämn terräng brukar man prioritera stabilitet, därför har de flesta jaktkängor en styv eller mellanstyv sula.

    Jaktkängor med högt skaft

    Många gillar att jaga i kängor med höga skaft under höst och vinter eftersom det skyddar mot snår och snö. De är också stabila och passar bra i ojämn terräng. De allra flesta föredrar dock en mellanhög jaktkänga. Ett bra tips här är att komplettera med damasker när det är kallt eller snöigt, det ökar användningsområdet på dina kängor.

    Jaktstövlar

    När det är riktigt blött ute eller du vet att du kommer att behöva korsa bäckar och små vattendrag, då kan ett par jaktstövlar vara det bästa att ha på fötterna. Välj gärna ett par varma, fodrade jaktstövlar för höst och vinter.

    Bland våra jaktkängor

    • Lätta, smidiga och tysta modeller
    • Olika läster som bred läst och normal läst
    • Vattentäta och vattenavvisande material som Gore-Tex (GTX)

    Bland våra jaktstövlar

    • Slitstarka modeller i neopren
    • Varma modeller med isolering av ull
    • Uttagbar innersula
    • Märken som Polyver och Tretorn
    • Jaktstövlar för dam
    • Jaktstövlar för herr
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress