Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Kikare & luppar

    Det finns så mycket att upptäcka i naturen, både långt borta och på väldigt nära håll. För en fulländad naturupplevelse har vi ett brett sortiment av kikare och luppar från de marknadsledande varumärkena Bushnell, Brunton, Sagitta, Carl Zeiss och många fler.

    Kikare & luppar för friluftsliv

    För ornitologen, fiskaren och jägaren ingår kikaren i grundutrustningen, men faktum är att alla skulle ha nytta av att ta med sig en kikare ut oavsett aktivitet. Ta med en kikare på vandringen så kan du se efter vilken fågel det är som sitter långt borta och sjunger så vackert, eller ta med en lupp för att titta noga på den vackra björnmossan. Om du har med dig barn ut i naturen är en lupp eller en kikare perfekta för att låta dem upptäcka stort och smått på ett nytt sätt. Hos oss hittar du allt från avancerade stora kikare lämpade för fågelskådning till enkla små kikare som lätt får plats i fickan.

    Vilken kikare ska man välja?

    Beroende på hur du vill använda din kikare i bör du – förutom förstoringsförmågan, objektivdiametern och storleken – även ta hänsyn till andra detaljer. För användning under extrema förhållanden bör du till exempel välja en vattentät kikare med kvävefyllning som tål många minusgrader, men oftast räcker det med en mindre avancerad modell. 

    Luppar för barn & studenter

    Alla som har följt med ett litet barn på upptäcktsfärd i skogen vet hur många frågor det dyker upp. Vad gör myrorna? Har larver fötter? Är nyckelpigan en skalbagge? Vad är det för konstigt på baksidan av bladet? Med en lupp i handen kan barnet titta själv, undersöka och gissa medan ni pratar om det tillsammans. Det är stor chans att du lär dig själv något samtidigt. Även vuxna och universitetsstuderande inom botanik och biologi använder luppar mycket. Hos oss hittar du luppar som är lätta att använda och lätta att ta med sig överallt.

    Bland Naturkompaniets kikare finns bland annat:

    • Vattentäta kikare med bra grepp som passar bra till aktiviteter som fiske, båt och kajak eller på andra äventyr där det finns risk att kikaren blir blöt.
    • Teleskopkikare för jakt med stativfäste för att kunna användas med stativ
    • Mångsidiga kikare som passar till allt från fågelskådning till jakt
    • Små, smidiga, hopfällbara kikare som är lätta att ta med sig överallt
    • Smarta enögda kikare, alltså kikare med ett glas, en liten och lätt modell att använda både för barn och vuxna
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress